2829 mei 2025

Theater – Ulrike Quade Company

Orito

In een door duisternis omgeven ruimte, aanschouwen we de ontvoerde Japanse vrouw Orito, vergezeld door een KUKA-robot. We volgen Orito kort na haar schokkende ontdekking over het lot van de mensheid en haar gewetensvraag over de rol van vrouwen in deze wereld.

Over theatervoorstelling Orito

In een door duisternis omgeven ruimte, aanschouwen we de ontvoerde Japanse vrouw Orito. Haar gestalte, gehuld in deze schaduwwereld, wordt vergezeld door een KUKA-robot. In de sfeer van The Handmaid’s Tale volgen we Orito kort na haar schokkende ontdekking betreffende het lot van de mensheid en haar gewetensvraag welke rol vrouwen hebben in deze wereld. Met de robot als vriend en vijand komt ze oog in oog te staan met haar innerlijke dilemma’s die ze moet overwinnen en weer te geloven in de mens en haar roeping.

In Orito brengt Ulrike Quade Company een industriële KUKA-robot en een levensechte Bunrakupop samen op het toneel. In een verhaal over toewijding, machteloosheid, vastberadenheid en kracht zet ze haar angsten opzij om haar persoonlijke dilemma's te overwinnen. Orito evolueert van ongeloof naar moed en veerkracht. De voorstelling is verweven met thema's als feminisme, persoonlijke bloei en identiteit.

  • Regie Ulrike Quade
  • Co-regie Lisenka Heijboer
  • Muziek Stephanie Pan
  • Licht Floriaan Ganzevoort
  • Kostuums Carly Everaert
  • Scenografie Hendrik Walther
  • Poppenmaker Hiroko Igeta
  • Website Ulrike Quade Company

Over Ulrike Quade Company 

Ulrike Quade Company maakt beeldend theater in combinatie met poppenspel, muziek en scenografie. Dit gebeurt aan de hand van poppen zoals in het tradi­ti­o­nele Japanse Bunraku- poppenspel, maar ook met robots, hyper­re­a­lis­ti­sche poppen of digitale cyborgs. Door poppenspel samen te brengen met moderne tech­no­lo­gieën, zoekt Ulrike Quade Company naar nieuwe vormen van beeldend theater.

Meer theater

Theaterprogramma

Meer theater

Benieuwd welke thea­ter­voor­stel­lingen nog meer in de Schuur te zien zijn?

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Wo 28 mei

20:30

Do 29 mei

20:30