31 jan1 feb 2025

Muziektheater – REINDIER & Sander Plukaard | Het Nationale Theater

Metgezwel

Na het overdonderende succes op Theaterfestival De Parade, met uitverkochte zalen en enthousiast publiek, komt Metgezwel met een avondvullende versie de theaters in, om nog meer mensen in hun hart te sluiten met dit waargebeurde, ontroerende liefdesverhaal.

Over theatervoorstelling Metgezwel

Hoe overleeft een relatie de grootste nachtmerrie: je partner blijkt een hoofdtumor te hebben. Iedere ochtend stonden acteur Sander Plukaard en muzikant REINDIER op met een glimlach en een dansje. Niet dat er iets te vieren viel, maar het enige wat ze door deze periode kon dragen was positiviteit. In deze humorvolle muziektheatervoostelling vertellen deze twee chaotische kunstenaars hoe ze bleven zoeken naar het sprankje hoop in donkere tijden.

  • Muziek, tekst en spel REINDIER en Sander Plukaard
  • Eindregie Gerarda Rijnders
  • Scenografie Marjolijn Brouwer
  • Lichtonwerp Yuri Schreuders

Over de makers

Sander Plukaard (1989) studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Toneel­school & Klein­kunst­aca­demie. In 2024 trad hij toe tot het acteurs-ensemble van Het Nationale Theater. Recent speelde hij in de succesvolle voor­stel­ling COCK van Theater Oostpool. 

REINDIER (Reinier van Harten, 1991) studeerde in 2017 af aan het Conser­va­to­rium van Amsterdam, afdeling pop voor zang en piano. Zijn afstu­deer­voor­stel­ling gooide hoge ogen bij zowel theaters als poppodia en zijn werk stond op zowel Thea­ter­fes­tival Oerol als in poptempel Paradiso. 

Meer theater

Theaterprogramma

Meer theater

Benieuwd welke thea­ter­voor­stel­lingen nog meer in de Schuur te zien zijn?

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Vr 31 jan

20:00

Za 1 feb

20:00