do 20 februari 2025

Muziektheater – Veenfabriek

Lof der Zotheid

De Godin der Dwaasheid keert terug op aarde. Samen met haar posse vol zotten, toeters, bellen en een naakte tubaspeler deelt ze onzinnige waarheden en waarachtige onzin. Want het is hoog tijd voor wat satirische billenkoek.

Over theatervoorstelling Lof der Zotheid

Exact vijfhonderddertien jaar en zeven (of acht) minuten nadat Erasmus haar liet verschijnen, keert de Godin der Dwaasheid terug op aarde om haar eigen loftrompet te steken. Samen met haar posse vol zotten, toeters, bellen en een naakte tubaspeler deelt ze onzinnige waarheden en waarachtige onzin. Want het is hoog tijd voor wat satirische billenkoek. En gelukkig wordt ironie steeds beter begrepen.

Losjes gebaseerd op Erasmus satirische lofzang uit 1511, viert de Veenfabriek met Lof der Zotheid de dwaasheid in onszelf en de ander. Erasmus dreef de spot met burgers, kooplieden, geestelijken en andere rangen en standen in zijn tijd. De Godin der Dwaasheid bezingt zichzelf en haar kleurrijke gezelschap met aanstekelijk geestige gekte. Via rake raps tuimelen we in vrolijke circusmuziek, muzikanten en spelers dansen en zingen de vastgeroeste kaders los en bijten betweters de tong af. Er is soms zoveel meer zin in onzin te vinden.

  • Tekst Erasmus en Teun Smits
  • Regie Joeri Vos
  • Muziek en spel Milena Haverkamp, John van Oostrum, Bastiaan Woltjer, Jacobien Elffers, Phi Nguyen e.a.
  • Website Veenfabriek
Meer theater

Theaterprogramma

Meer theater

Benieuwd welke thea­ter­voor­stel­lingen nog meer in de Schuur te zien zijn?

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Do 20 feb

20:30