1112 april 2025

Theater – Het Zuidelijk Toneel

Holly Goosebumps

Ada Ozdogan laat zich graag inspireren door iconische films en voor deze voorstelling focust ze zich op de kracht van de soundtrack. Aan de hand van filmische geluidsreferenties creëert ze haar eigen versie van Quentin Tarantino’s Kill Bill.

Over theatervoorstelling Holly Goosebumps

Soundtracks maken de film: wie kent er niet het Iiiih!-Iiih!-Iiih! van Psycho en het Tumtum- tumtum-tumtum van Jaws?

Zwiepende zwaarden, krakende botten, piepende deuren, krachtige kreten, iconische zinsflarden... Met een estafette van geluiden en tekstfragmenten voeren de spelers je door een labyrint van filmische referenties die je de adem benemen, je hart sneller doen slaan of je een brok in de keel bezorgen.

  • Concept en regie Ada Ozdogan
  • Tekst Ada Ozdogan en Anne Hofstra
  • Spel Gillis Biesheuvel, Alicia Boedhoe, Julia Ghysels en Louis van der Waal
  • Geluidsontwerp Jip van den Dool
  • Kostuumontwerp Daphne de Winkel
  • Website Het Zuidelijk Toneel

Over thea­ter­maker Ada Ozdogan 

Ada Ozdogan studeerde af aan de regie­op­lei­ding in Maastricht en werkt rond de thema’s identiteit en ideologie. De unieke zeggings­kracht van haar werk viel meteen op na haar afstuderen in visionaire en hilarische voorstellingen.

Het Zuidelijk Toneel

Het Zuidelijk Toneel is hét gezelschap van het zuiden gevestigd in thuisstad Tilburg. Vanaf 2025 vaart het gezelschap een nieuwe koers met Sarah Moeremans als eerste vrouwelijk artistiek directeur én een vast ensemble van zes opwindende spelers.

Meer theater

Theaterprogramma

Meer theater

Benieuwd welke thea­ter­voor­stel­lingen nog meer in de Schuur te zien zijn?

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Vr 11 apr

20:00

Za 12 apr

20:00