do 31 oktober 2024

Muziektheater – Susies Haarlok in coproductie met Veenfabriek en Rijksmuseum Boerhaave

ECHT

ECHT is een geestverruimende ervaring: een universum dat probeert alle universa te vatten. Anti-polariserend. Holistisch. Verbroederend. Helend. Je zult de zaal als herboren verlaten. Echt? ECHT!

Over theatervoorstelling ECHT

Hoe weet je nog wat echt is in deze tijden van fake news, complotdenken en AI? Zijn er meerdere waarheden? Bestaat er wel zoiets als dé realiteit? En zo ja, nemen we die allemaal hetzelfde waar? Waar is bewustzijn van gemaakt?

Geïnspireerd door wetenschappers van Rijksmuseum Boerhaave componeerden ze een muzikale theatertrip. Het ene moment verplaats je je in het perspectief van vleermuizen en walvissen, dan weer hoor je een aanhanger van de reptielen-complottheorie zingen, gevolgd door onnavolgbare spoken-word over hoe iets tegelijk 0 én 1 kan zijn. Dit alles in een levende video-installatie, waarin deep fakes samenvloeien met door de ruimte afgeschoten elementaire deeltjes.

  • Concept en muziek Susies Haarlok
  • Spel Harald Austbø, Tjalling Schrik, Wessel Schrik, Arthur Wagenaar, Ruta van Hoof
  • Installatie John van Oostrum, Noemi Biro, Pleun Gremmen
  • Eindregie John van Oostrum
  • Dramaturgie Joeri Vos
  • Website Susies Haarlok

Over Susies Haarlok

Susies Haarlok maakt muziek­the­ater sinds 2000. De groep componeert en speelt, waarbij ze tege­lij­ker­tijd musiceert en theatrale rollen vervult. Origineel theater van muzikanten die iets te zeggen hebben.

Meer theater

Theaterprogramma

Meer theater

Benieuwd welke thea­ter­voor­stel­lingen nog meer in de Schuur te zien zijn?

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Do 31 okt

20:30