58 maart 2025

Muziektheater – Orkater

De dood van Benny Simons

De dood van Benny Simons is naast een verhaal over de gevolgen van zinloos geweld, vooral een verhaal over een jongen die als oudste zoon zijn gezin koste wat het kost bij elkaar wil houden, zelfs na zijn dood.

Over muziektheatervoorstelling De dood van Benny Simons

In deze magisch realistische voorstelling probeert een jongen zijn dood te saboteren om zo zijn familie niet in te steek te hoeven laten. Als Benny Simons getuige wordt van een gevecht op straat springt hij er tussen. Van het een op het andere moment keert de agressie zich tegen hem en wordt hij neergestoken. Na zijn plotselinge dood ziet hij zijn familie langzaam maar zeker uit elkaar vallen; zijn broertje, moeder en vriendin verdwalen in hun woede, verdriet en de leegte die is ontstaan. In deze energieke en muzikale voorstelling worstelt Benny - nu hij er niet meer is - met de vraag hoe hij ervoor kan zorgen dat de mensen van wie hij het meeste houdt elkaar niet kwijtraken in een wereld waarin je zo makkelijk verloren loopt.

  • Regie Shady El-Hamus
  • Tekst Ashgan El-Hamus, Shady El-Hamus
  • Spel Daniël Kolf, Sophie Höppener, Sidar Toksöz, Timo Dries
  • Muziek Yasper Molle
  • Website Orkater

Over de makers

Shady El-Hamus oogstte veel succes met zijn filmdebuut De Libi (o.a. Gouden Kalf voor Beste Scenario) en was de eerste Nederlandse filmmaker die een Netflix-speelfillm uitbracht: Forever Rich. Zijn derde film Crypto Boy ging in 2023 in première op Netflix. Hoofd­rol­speler Daniël Kolf speelde in 2021 bij Orkater in de gelauwerde voor­stel­ling De Gliphoeve. Eerder speelde hij de hoofdrol in Shady El-Hamus’ succes­de­buut De Libi. Voor zijn rol in diens Netflix-film Forever Rich werd hij genomineerd voor een Gouden Kalf.

Meer theater

Theaterprogramma

Meer theater

Benieuwd welke thea­ter­voor­stel­lingen nog meer in de Schuur te zien zijn?

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Wo 5 mrt

20:30

Do 6 mrt

20:30

Vr 7 mrt

20:30

Za 8 mrt

20:30