di 18 februari 2025

Theater – Louis Janssens

Desire

Desire speelt zich af in de overgang van nacht naar dag, van donker naar licht. Het moment waarop de mogelijkheden zichtbaar worden. Welke gedachten en twijfels spelen er tijdens dit zogenoemde ‘blauwe uur’? De voorstelling bevindt zich precies op dat ogenblik van onvervulde verlangens.

Over theatervoorstelling Desire

Met een nieuw geschreven tekst als vertrekpunt, staat Louis Janssens samen met drie spelers op scène. Vier eenzame zielen nemen ons mee in hun persoonlijke gedachten, twijfels, angsten en verlangens. Ze delen wat ze normaal niet aan elkaar durven tonen. In Desire doen ze dat wel, om zo te ontdekken dat ze daarin eigenlijk nogal op elkaar lijken. Ze praten, stamelen, zingen en bewegen rusteloos over de lege scène.

Desire is een verstilde voorstelling over het verlangen om iets mee te maken. Om geliefd te worden, om aangeraakt te worden. Het universele verlangen naar verbinding wordt op een speelse en persoonlijke manier voelbaar gemaakt. Het publiek wordt meegenomen in een herkenbare en intieme gedachtenwereld.

Geslecteerd voor Het TheaterFestival 2024

Uit het juryrapport: “Desire is een must-see: ontroerend, inspirerend en een krachtig gebaar van aanvaarding en verbondenheid.”

  • Tekst Louis Janssens, Peter Seynaeve, Mourad Baaiz, Mick Galliot Fabré en Joshua Smits
  • Spel Louis Janssens, Mourad Baaiz, Mick Galliot Fabré en Joshua Smits
  • Eindregie Peter Seynaeve
  • Lichtontwerp & techniek Eva Dermul en Lies Van Loock
  • productieleiding Lori Tuerlinckx
  • Duur 50 minuten
  • Website Louis Janssens
  • Mannen zonder shirt omhelzen elkaar
  • Vier mannen zonder shirt op rij
  • Vier mannen zitten op witte plaat

Over Louis Janssens

Na de solo­voor­stel­ling Serenade (gese­lec­teerd voor #nieuwjong van Het Thea­ter­Fes­tival 2021) en het duet Analoog met Willem de Wolf/​De HOE (selectie Het Thea­ter­Fes­tival en Nederlands Theater Festival 2023), maakt Louis Janssens nu met een groep jonge queer spelers de voor­stel­ling Desire. Het is een volgende stap in het creëren van voor­stel­lingen die zowel een poëtische en intieme, als vreug­de­volle en speelse wereld weten te verbeelden.

Meer theater

Theaterprogramma

Meer theater

Benieuwd welke thea­ter­voor­stel­lingen nog meer in de Schuur te zien zijn?

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Di 18 feb

20:00