BOG. 2 - een nieuwe poging het leven te herstructureren | Schuur

23 mei 2023

Theater – BOG. / Het Zuidelijk Toneel

BOG. 2 — een nieuwe poging het leven te herstructureren

Tien jaar geleden maakten Lisa Verbelen, Sanne Vanderbruggen, Judith de Joode en Benjamin Moen de voorstelling BOG. Een poging het leven te herstructureren. Een voorstelling waarin ze het gehele leven en al haar vertakkingen probeerden te vatten en de voorstelling die de groep haar naam gaf.

In 2013 deden ze, als vier twintigers, vanuit een gedeeld verlangen naar overzicht een eerste poging om in één voorstelling het gehele leven te herstructureren. Van geboren worden tot sterven, van zelf je eerste huisdier begraven tot vanachter het raam je kleinkinderen uitzwaaien. De voorstelling ging in première en voor even leek het klaar, maar direct daarna begon het te knagen. Dit was slechts één manier om dit leven te vatten. Om werkelijk iets te vangen van dat ding wat wij ons ‘leven’ noemen, namen ze een radicale keuze. BOG. besloot om elke tien jaar een nieuwe voorstelling te maken, iedere tien jaar een nieuwe poging te doen, totdat de laatste van hen de laatste adem zou uitblazen.

  • Van en door Benjamin Moen, Judith de Joode, Lisa Verbelen, Sanne Vanderbruggen
  • Dramaturgie Roos Euwe
  • Campagnebeeld Sofie Knijff

In 2023 is het zover. Exact tien jaar na hun debuut presenteert BOG. het tweede deel van hun levenswerk over het leven. In een veranderde wereld, met verouderde lijven, geboren kinderen, gestorven fami­lie­leden en gekantelde perspec­tieven doen vier dertigers een nieuwe poging het leven te herstruc­tu­reren. Het verlangen naar overzicht verdween en de wil om trans­for­ma­ties in kaart te brengen diende zich aan. In een muzikale, talige voor­stel­ling verliest BOG. zich in de veelheid van het bestaan en zoekt zij naar nieuwe structuren in dit altijd veran­de­rende leven.

Je hoeft geen kennis van BOG. 1 te hebben om BOG. 2 te kunnen zien.

We Are Public

Leden van We Are Public kunnen gratis naar deze voor­stel­ling op woensdag 3 mei. Graag telefonisch reserveren via 023 – 5173900.

Speeldata

Di 2 mei

20:00

Wo 3 mei

20:00