do 3 oktober 2024

Theater – Theater RAST

Bergen verzetten

Wat is beter? Een kwaadaardige multinational-CEO of een liefdevolle narcocrimineel? Bergen verzetten is gebaseerd op waargebeurde verhalen.

Over theatervoorstelling Bergen Verzetten

Twee compagnons die een hoge positie bekleden in het criminele circuit nemen noodgedwongen zelf de taak op zich om drugs te verpakken. Het werk dat ze aan het begin van hun carrière vaak hebben uitgevoerd, roept confronterende herinneringen op aan hun verleden vol onomkeerbare keuzes in carrière, liefde en familiepaden.

  • Scenario Ferhat Kaplan
  • Regie Charlotte Scott-Wilson
  • Dramaturgie Bodil Sezen Matheeuwsen
  • Spel Ferhat Kaplan, Jean Pierre Nshimyumuremyi
  • Kostuum Leila El Alaoui
  • Licht Rodrigo Ribeiro
  • Productieleider Eva Asselbergh
  • Website Theater RAST

Over Ferhat Kaplan

Ferhat Kaplan groeide op in de ruige straten van Brabant tussen charis­ma­ti­sche mannen in snelle bolides. Hoewel sommigen opgroeiden tot de meest beruchte criminelen in de onderwereld, kent Ferhat ze als zorgzame en liefdevolle fami­lie­mensen die in Bergen op Zoom financiële hulp boden aan mensen in nood. 

De menselijke invalshoek op de zelfkant inspireert hem tot het maken van deze voorstelling. 

Over Theater RAST

Theater RAST staat met haar voeten in de veran­de­rende samenleving. Vanuit het Turks-Nederlandse DNA reageren hun makers op theatrale wijze op wat er om ons heen gebeurt, zowel in Amsterdam, Nederland als de wereld. RAST heeft de kracht een persoonlijk gezicht te geven aan culturen en conflicten die voor veel mensen ver van hun bed lijken. Theater RAST brengt verhalen die niet vanzelf­spre­kend op de Nederlandse podia te zien zijn.

Meer theater

theaterprogramma

Meer theater

Benieuwd welke thea­ter­voor­stel­lingen nog meer in de Schuur te zien zijn?

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Do 3 okt

20:00