do 8 mei 2025

Theater – Linssen&Provily

Arthur & Friedrich

Arthur & Friedrich is een toneelvoorstelling over de grote Arthur Schopenhauer en Friedrich Nietzsche. Rondom een thema dat niemand onberoerd laat; de lijdende mens.

Over theatervoorstelling Arthur & Friedrich

Ondanks onze onvermoeibare zoektocht naar geluk, blijven mensen lijden. Is dit ons onontkoombare lot of is er een uitweg mogelijk? In de hoop op antwoorden (en een beetje troost bitte) gaan Emma en Dinda te rade bij de wereld van de filosofie. Misschien weten de heren, Arthur en Friedrich, ons te verlossen van dit aardse tranendal. Maar niets is minder waar en alles blijkt nog tragischer dan verwacht. Of is het slechts een tragikomedie?

  • Concept, tekst en spel Dinda Provily en Emma Linssen
  • In samenwerking met Theater Adhoc en Brainwash Festival
  • Lichtontwerp Luc Huisman
  • Beeld Sofie Knijff
  • Duur +- 75 minuten

Over Linssen&Provily

Na het succes van La Grande Finale is Arthur & Friedrich de tweede voor­stel­ling in de filosofie-reeks van Linssen&Provily. Een voor­stel­ling waarin je kennis maakt met de grote filosofen Scho­pen­hauer en Nietzsche. Emma en Dinda slepen ze aan hun snorren het toneel op. 

Meer theater

Theaterprogramma

Meer theater

Benieuwd welke thea­ter­voor­stel­lingen nog meer in de Schuur te zien zijn?

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Do 8 mei

20:00