2829 februari 2024

Theater – HNTjong

Arm met een dure smaak

Arm met een dure smaak is een theatervoorstelling over jonge mensen die worstelen met verborgen armoede. Ze dromen van een leven zonder geldzorgen maar moeten ondertussen dealen met de ruwe realiteit. Ondertussen laten de socials zien dat living in luxury echt haalbaar is. Illusie of reality?

Over de voorstelling Arm met een dure smaak

Brienne, Nourdin en Shanna zijn nu eindelijk de trendsetters. De smaakmakers. Dat denken ze. Dat hopen ze. Ze doen zich rijk voor, maar the struggle is real. Je hoopt dat niemand door heeft wat er allemaal aan de hand is. Dat je thuis je lunchbox niet gevuld krijgt. Dat je geen vaste veilige woonplek hebt, dat je je constant anders voor moet doen.

Ze zitten bij elkaar in de klas, elk met een geheim. Langzaam ontdekken ze meer van elkaar en dromen van een andere wereld, een wereld waarin ze rijk zijn. Maar steeds worden ze ruw de realiteit in getrokken want je mist nog je Air Max, je thuis en je plek.

Over Gavin-Viano

Regisseur Gavin-Viano studeerde in 2020 af aan de Toneelacademie Maastricht als regisseur en maakt uitgesproken visuele voorstellingen over gemeenschappen en onderwerpen die in de samenleving niet goed gehoord worden. Op dit moment rond hij na drie voorstellingen het ontwikkelingstraject bij Frascatie producties af.

Lees hier het interview met Gavin-Viano in de Volkskrant over armoede onder kinderen,

  • Tekst, Regie Gavin-Viano
  • Acteurs Rochelle Deekman, Marouan Bendehmane, Florence Vos Weeda
  • Videokunstenaar, Lichtontwerp Wes Broersen
  • Scenograaf Arinth Foekema
  • Dramaturg Martine Manten
  • Stylist Madlyn Saswin en APL AGENCY
  • Muziek Jan Baars, Donna Lugassy en Gavin-Viano
  • Educatiemakers Dimphna van Kempen en Martha Villada Márquez
  • Website HNT
Low res Arm Met Een Dure Smaak 1

Meer willen lezen over Arm met een dure smaak? Lees verder in de artikelen hieronder:

Wat doe je als andere kinderen op school met heel dure jassen lopen of met Balenciaga-sneakers van 900 euro, terwijl je zelf net hebt gespaard met je bijbaantje bij Albert Heijn? Waar geef jij je geld dan aan uit? Hoe ver ga je om erbij te horen?” — Trouw

In zijn jeugd kampte het gezin regelmatig met geldtekort. Van zijn 12de tot zijn 15de waren ze thuisloos. Met mijn moeder woonde ik bij fami­lie­leden. Regelmatig wisselden we van onderkomen. Destijds dacht ik dat het normaal was, pas later besefte ik dat we arm waren.’ ” — Het Parool

Het zit thea­ter­maker Gavin-Viano dwars dat het zo weinig gaat over geld­pro­blemen onder jongeren. Kinder­ar­moede is een serieus probleem. Evenals de schaamte om hierover te praten.” De Volkskrant

Meer theater ontdekken

theater ontdekken

Meer theater ontdekken

Ben jij onder de 30 en wil je vaker theater ontdekken? Speciaal voor iedereen t/​m 29 jaar hebben wij speciale prijzen!

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem? 

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.