di 28 januari 2025

Theater – LENZ /Frascati Producties

Anatomy of a Suicide

Drie jonge vrouwen leven, groeien en proberen wanhopig hun pijn niet door te geven aan hun kinderen. Ze bestaan in verschillende tijden, maar hun verhaal wordt tegelijkertijd verteld.

Over theatervoorstelling Anatomy of a Suicide

Carol probeert geluk te vinden in een bekrompen omgeving in het jaar 1972. Haar dochter Anna, een voormalig drugsverslaafde, zoekt stabiliteit in een onrustig 1998. Anna’s dochter Bonnie is een veelbelovende, maar emotioneel afgeschermde arts in een modern 2032.

Drie generaties die botsen, stromen en zingen in de messcherpe, veelbekroonde toneeltekst van Alice Birch, oorspronkelijk geregisseerd door Katie Mitchell (2017). Theatercollectief LENZ en Frascati Producties brengen het stuk van Alice Birch’s voor het eerst naar Nederland, opgevoerd met een cast van negen acteurs.

  • Van, door, met Erasmus Makcenna, Marit Hooijschuur, Roel Pronk

Over thea­ter­col­lec­tief LENZ

Collectief LENZ (Erasmus Mackenna, Roel Pronk en Marit Hooijschuur) maakt voor­stel­lingen op de grens tussen theater, live muziek en performance. Geïn­spi­reerd door de underground en outsiders van de samenleving, creëert LENZ alter­na­tieve toekomsten, soms duister en dystopisch, maar vol hoop en empathie. Terug­ke­rende thema’s zijn sociale klasse, mentale gezondheid en eenzaamheid. Op muzikaal vlak laat LENZ zich beïnvloeden door muziek­genres als folk, heavy metal en drone. 

Meer theater

Theaterprogramma

Meer theater

Benieuwd welke thea­ter­voor­stel­lingen nog meer in de Schuur te zien zijn?

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Di 28 jan

20:30