2930 april 2025

Theater – Stichting Lineke Rijxman & DE HOE

Alledaags verlies — The Slow Accu­mu­la­tion of Ordinary Losses

Lineke Rijxman en Willem de Wolf confronteren elkaar en het publiek met spijt, verlies en verlangen. Openlijk praten zij het gevoel dat je leven misschien niet is geworden wat je had gehoopt.

Over theatervoorstelling Alledaags Verlies

Stemmingen en emoties die je slechts in vage bewoordingen aan anderen kunt beschrijven, maar die toch meteen worden herkend: onverklaarbare aanvallen van melancholie, sluimerende begeertes. Het ongrijpbare verlies wordt gewoner. Je flexibiliteit wordt minder, net als je onschuld, je vasthoudendheid, je looks. Je begint het verlies te accepteren, omdat het zo waar is, zo onomkeerbaar en genadeloos – en toch blijft er een brandend verlangen naar meer. Naar anders.

  • Concept, tekst en spel Lineke Rijxman, Willem de Wolf
  • Tekstbijdrage Wannes Gyselinck
  • Eindregie Peter Van den Eede
  • Techniek, licht- en geluidsontwerp Shane Van Laer, Bram De Vreese
  • Duur (onder voorbehoud) 75 minuten
  • Website DE HOE

Over Lineke Rijxman en Willem de Wolf 

Lineke Rijxman en Willem de Wolf behoren tot dat zeldzamer wordende groepje mensen dat meer dan 40 jaar aan het toneel is. Zij hebben in de afgelopen jaren vier voor­stel­lingen met elkaar gemaakt: Quality Time (2006), Hannah & Martin (2009), Vermogen (2013) en Seks(e)(n) (2021). In Alledaags verlies – The Slow Accu­mu­la­tion of Ordinary Losses blikken ze met humor en spijt terug, om dat hele arsenaal van absurd verlies en teleur­stel­lingen roekeloos en stevig in de verf te zetten.

Meer theater

Theaterprogramma

Meer theater

Benieuwd welke thea­ter­voor­stel­lingen nog meer in de Schuur te zien zijn?

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Di 29 apr

20:30

Wo 30 apr

20:30