vr 23 februari 2024

Comedy – Joost Oomen

Alle dichters hebben gouden helikopters

Wat is een gedicht? Leven alle dichters op tochtige zolderkamers? En wat moet je schrijven wanneer je je geliefde mooier vindt dan de maan? In Alle dichters hebben gouden helikopters legt Joost Oomen uit hoe poëzie werkt.

Over de theatervoorstelling Alle dichters hebben gouden helikopters

Hij gaat op zoek naar het poëtische gevoel dat je kan overvallen als je een mier per ongeluk op de post doet of wanneer de sterren in de circustent van gaten blijken te zijn gemaakt. In een heldere analyse vol verhalen over de grootste dichters (van Vondel tot Campert tot Jonker) en met gedichten van Oomen zelf, maakt hij de poëzie voor iedereen toegankelijk. Zijn missie: heel Nederland aan het gedichten lezen krijgen!

Over Joost Oomen

Joost Oomen (1990) is dichter, schrijver, theatermaker en heel erg grappig. Hij publiceerde meerdere romans en gedichtenbundels. In 2021 verkoos de Volkskrant hem tot literair talent van het jaar én werd hij derde bij de kennisquiz De slimste mens. Sindsdien schrijft hij columns voor de noordelijke dagbladen en treedt hij regelmatig op voor radio, televisie en op festivals zoals Oerol, Lowlands en De Parade. Daarnaast runt hij met zijn twee beste vrienden het Instagramkanaal Poëzie is een daad, waarop elke dag een gedicht verschijnt.

  • Regie Jeroen Woe
  • Spel en tekst Joost Oomen
  • Duur 65 min
  • Joost Oomen met vinger omhoog wijzend tegen een gekleurde achtergrond
  • Joost Oomen spreekt in microfoon
  • Joost Oomen spreekt in microfoon
  • Joost Omen met een boek vast voor een gekleurde achtergrond
Bekijk ons gehele theaterprogramma

agenda

Bekijk ons gehele theaterprogramma

Benieuwd geworden welke prachtige voor­stel­lingen er nog meer voor de deur staan? Bekijk ons hele thea­ter­pro­gramma hier!

We Are Public 

De voor­stel­ling van vrijdag 23 februari is gratis toegan­ke­lijk voor leden van We Are Public. Reserveer hier.

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.