56 april 2024

Theater – ROSE Stories

233 ℃

233℃ is een vlammende mozaïekvertelling over een wijk in verwarring, eenzaam en doorgedraafd in individualisme. Deze micro samenleving moet een manier vinden om oprechte verbindingen aan te gaan en samen te leren leven, want langs elkaar heen leven is geen optie meer.

Over theatervoorstelling 233℃

Wanneer de 31-jarige Jason bij zijn onlangs gescheiden moeder Naomi intrekt, wordt de stille buitenwijk heftig opgeschud. Jason heeft waanbeelden, die hij bezweert door ’s nachts luidkeels te zingen en spullen in de fik te steken. Voor hem is niets zo rustgevend als vuur. De hele buurt moet zich opeens verhouden tot Jason. En misschien wel nog belangrijker: tot hun wijk. Met de komst van Jason is geruisloos langs elkaar heen leven geen optie meer.

Regisseur Abdel Daoudi, ook regisseur bij Toneelschuur Producties (o.a. Geschiedenis van Geweld), en de drie inspirerende schrijftalenten Elly Scheele, George Tobal en Maxine Palit de Jongh schreven een stuk dat ons op rauwe en poëtische wijze toont hoe de mentale gezondheidscrisis ons allemaal raakt.

  • Concept, Regie Abdel Daoudi
  • Concept, Tekst Elly Scheele, George Tobal, Maxine Palit de Jongh
  • Spel Dalorim Wartes, Urmie Plein e.a.
  • Website ROSE Stories
Een man in een rode jas poseert voor een donker blauwe achtergrond
Bekijk ons gehele theaterprogramma

Theaterprogramma

Bekijk ons gehele theaterprogramma

Benieuwd geworden welke prachtige voor­stel­lingen er nog meer voor de deur staan? Bekijk ons hele thea­ter­pro­gramma hier!

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem?

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Speeldata

Vr 5 apr

20:30

Za 6 apr

20:30