Schuurjongere Marley tipt: De Tempel

Het is belangrijk dat dit soort verhalen verteld worden”

Schuurjongere Marley tipt: De Tempel

Mijn naam is Marley Verbeem, ik ben 17 jaar oud en ben Schuur­jon­gere. In mei staat de voor­stel­ling De Tempel van Nic Bruckman en Firma MES in de Schuur. Een voor­stel­ling over The Peoples Temple van sekteleider Jim Jones. Dit was een radicaal linkse groep uit de vorige eeuw die de wereld wilde verbeteren, maar besloot dat het beter was om de wereld te verlaten. Ze raakten het vertrouwen kwijt in het systeem en zagen geen grote veran­de­ringen. Het is een gevoel dat de generatie van nu misschien wel zal herkennen.”

Naar mijn mening is het belangrijk dat dit soort verhalen verteld worden en zeker door een groep jonge en fijne acteurs als deze. Ik denk dat deze voor­stel­ling voor verschil­lende generaties interessant zal zijn. De Tempel is een verhaal uit de jaren 70, dat nu nog steeds actueel is. Ik denk dat het een heel inte­res­sante voor­stel­ling is met live muziek en ik ga er zeker heen!”

De Tempel

De Tempel

Een waargebeurd verhaal waarin onderwerpen zoals machts­mis­bruik en seksueel grens­over­schrij­dend gedrag onder de loep worden genomen

De Schuur­jon­geren zijn de jonge­ren­am­bas­sa­deurs van de Schuur. Ze helpen bij het organiseren van evenementen, begeleiden inleidingen en nage­sprekken en gaan maandelijks met z’n allen naar een voor­stel­ling of film. Ook Schuur­jon­gere worden? Kijk eens op www​.schuur​jon​geren​.nl en op Instagram @schuurjongeren.