De mug steekt nog één keer

The Making of Soros the Musical, de aller­laatste van Mugmetdegoudentand

De mug steekt nog één keer

Na 38 jaar houdt Mugmet­de­g­ou­den­tand in juni 2023 op te bestaan. Sinds hun oprichting in 1985, gingen er maar liefs 32 mugvoor­stel­lingen in de (Toneel)Schuur in première. Te beginnen in 1986 met hun tweede voor­stel­ling Om Eleanor, die in coproductie met Toneel­schuur Produkties (toen nog met een k) werd gemaakt. Op 10 maart volgt de 33ste en laatste feestelijke première in de Schuur: The Making of Soros the Musical.

Mugmakers Joan Nederlof, Marcel Musters en Lineke Rijxman maken nu graag plaats voor nieuwe generaties thea­ter­ma­kers die mede voort kunnen bouwen op de legacy van de Mug. Het motto van de groep is Het ls Nu’; en hoewel met pijn in het hart, is het nu tijd voor de eigen opheffing en een nieuwe toekomst. 

Maar eerst nog drie avonden genieten van dit unieke thea­ter­ge­zel­schap. Heel veel dank aan alle muggers voor het mede­schrijven van 38 jaar Schuurhistorie. 

Over The Making of Soros the Musical In The Making of Soros the Musical geven Lineke Rijxman, Vincent van der Valk en Jasper Stoop een inkijkje in het leven van de speculant, miljardair en filantroop George Soros, die door (extreem)rechts en (extreem)links gewantrouwd wordt. Een poging om iets te begrijpen van de wereld van het geld en het (mogelijk) goede. En het kwade. Of allebei tegelijk. Waarbij in ieder geval af en toe iemand vol overgave in zingen uitbarst. Deze politieke activist met meer geld dan hij kan tellen wil de wereld veranderen, maar zijn goede bedoelingen worden niet door iedereen begrepen. Moet hij aan het kruis? Leer de redder van de mensheid en zijn vijanden kennen. 

The Making of Soros de Musical

The Making of Soros de Musical

Nog één keer de Mug