A tribute to Michael Matthews | Schuur

A tribute to Michael Matthews

Een ode aan één van de meest markante en originele thea­ter­ma­kers van Toneel­schuur Producties

A tribute to Michael Matthews

Samen met The Need For Legacy* presenteert de Schuur drie dagen rond één van de meest markante en originele thea­ter­ma­kers uit het verleden van de Toneel­schuur Producties: Michael Matthews.

Matthews kwam in 1984 als twintiger van Amerika naar Nederland, en maakte zijn eerste producties als regisseur bij de Toneel­schuur Producties onder de bezielende leiding van oud-directeur Frans Lommerse. Ruim tien jaar later schreef, regisseerde en speelde Matthews in de Toneel­schuur zijn imposante en bitterzoete zwanenzang The Monster Trilogy.

In de jaren tussen zijn komst in 1984 en zijn overlijden in Haarlem in 1996 werd hij onmis­ken­baar één van de blikvangers van het Nederlandse avantgarde theater. Zijn werk was elegant, inter­dis­ci­pli­nair en eclectisch. Hij verbond de Grieken met funk, opera met club cultuur, cult-horror met klaag­lie­deren, en bewoog met evenveel gemak en elegantie in het nachtleven als in de thea­tere­lite. Daarin was hij zijn tijd ver vooruit.

Tijdens A tribute to Michael Matthews verdiepen wij ons in het leven en werk van deze unieke en veelzijdige schrijver, danser, dichter en regisseur. Met kleine optredens, lezingen, en gesprekken. Een programma dat al even eclectisch, jong en prikkelend is als Michael Matthews zelf. Marjorie Boston, Programmeur

* The Need for Legacy is een platform van meer dan 85 jonge generatie thea­ter­ma­kers, die zich inspannen voor het ontsluiten van vergeten geschie­de­nissen in het Nederlandse theater.

  • Michael Matthews 1995 Koos Breukel
  • HYDE 1 sanne peper
  • HYDE anja robertus

A tribute to Michael Matthews – Schuur i.s.m. Need For Legacy

vr 13 t/​m zo 15 jan het exacte programma volgt. Hou deze site in de gaten.