The Eyes of Myths

Film – Hiroshi Theshigara

Woman in the Dunes

Een amateur-entomoloog raakt verdwaald in de woestijn en wordt overgehaald om de nacht door te brengen met een jonge weduwe.

Een van de grote internationale arthouse-sensaties uit de jaren 60, Woman in the Dunes (Suna no onna), was voor velen de grootse onthulling van de surrealistische, eigenzinnige wereld van Hiroshi Teshigahara. Eiji Okada speelt een amateur-entomoloog die Tokio heeft verlaten om een onbekende kever te bestuderen die in een uitgestrekte woestijn wordt gevonden. Wanneer hij zijn bus terug naar de bewoonde wereld mist, wordt hij overgehaald om de nacht door te brengen met een jonge weduwe (Kyoko Kishida) in haar hut op de bodem van een zandduin. Wat resulteert is een van de meest zenuwslopende en voelbaar erotische strijd vertoond in cinema , evenals een nachtmerrieachtige weergave van het dagelijks leven. De film is gebaseerd op de Griekse Sisyphus-mythe. Speciale Juryprijs Cannes Film Festival 1964 & Oscarnominaties voor Beste Regie en Beste Buitenlandse film.


Inleiding

Voorafgaand aan de film vindt er een inleiding plaats met Julian Ross, curator en onderzoeker van de Leiden University Centre for the Arts in Society. De inleiding is Engels gesproken.

  • Land Japan
  • Jaar 1964
  • Duur 146 min
  • Taal Japans gesproken, Engels ondertiteld
  • Regie Hiroshi Theshigara
  • Acteurs Eiji Okada, Kyoko Kishida, Hiroko Ito
12 jaar Angst
F407d015102aad18379fce334ae7d22d
The Eyes of Myths

The Eyes of Myths

In The Eyes of Myths vertonen we in september de beste mythische films, met onder andere vertoning met korte films, animatie, en een kinderfilm met aansluitend een workshop.

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.