za 13 april 2024

Dansdagen Haarlem

DJ – DJ Lucas Benjamin

Door­ge­draaid

De wekelijkse DJ avond in het Schuurcafé staat tijdens Dansdagen Haarlem in het teken van de artiesten die dit weekend te zien zijn. Voorafgaand aan de voorstelling CREOLE van Illusionary Rockaz Company wordt er in het Schuurcafé een introductie door DJ Lucas Benjamin over de invloed van creolisering op muziek. Na de voorstelling draait de DJ door en kan je dansend genieten van de lekkerste Surinaamse hapjes van chef Emmo Achthoven.

Om 20:45 uur in het Schuurcafé van de Schuur een speciaal programma plaats in aanloop naar de voorstelling CREOLE. Het programma begint met een introductie door DJ Lucas Benjamin over de invloed van creolisering op muziek. Na de voorstelling draait Lucas een DJ set en geniet je van Surinaamse hapjes van chef Emmo Achthoven.

Lucas Benjamin begon op jonge leeftijd zijn reis als danser in de Hip-Hop community en ontdekte snel zijn passie voor muziek en de verhalen die het vertelt. Als een echte kenner bevatten zijn sets parels uit de jaren 70 tot de meest vernieuwende geluiden. Zijn diverse ervaringen en unieke selecties hebben hem gebracht van New York tot Tokyo.

Emmo Achthoven, geboren in Paramaribo en opgegroeid in Amsterdam, toonde al op jonge leeftijd interesse in koken en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn voorliefde voor het bereiden van smakelijk eten werd hem met de paplepel ingegoten. Na het afronden van zijn koksopleiding vond zijn passie voor authentieke smaken uit diverse internationale keukens een concrete vorm, mede door zijn liefde voor het verbreden van zijn culinaire horizon tijdens verre reizen. Al 25 jaar is Emmo actief op het gebied van home cooking en catering

Illusionary Rockaz Company

De Illusionary Rockaz Company komt voort uit de allround breaking crew IRC die in 1998 te Utrecht werd opgericht. De afgelopen 25 jaar heeft IRC de artistieke veelzijdigheid van de leden, en hiphop georiënteerde dansstijlen laten zien in theaterproducties, battles, showcases, films, fotografie en evenementen

  • Emmo Achthoven
  • Lucas Benjamin by Koko

ALTIJD MET KORTING CULTUUR BELEVEN IN HET CENTRUM VAN HAARLEM?

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Dansdagen Haarlem is een samen­wer­king met Stads­schouw­burg Haarlem en wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het Cultuur­sti­mu­le­rings­fonds, het Cultuur­fonds en gemeente Haarlem. De Cirkel Solo’s worden gemaakt dankzij een bijdrage van de Provincie Noord-Holland, in het kader van de impuls​‘Startende makers’.

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.