Oprichtster Eva van het Young Artists Event

2 april 2024

Interview met Eva van het Young Artists Event

Interview met oprichter Eva

Young Artists Events oprichter Eva

Oprichter Eva over Young Artists Event 

Aankomend weekend op 6 en 7 april vindt de kunstroute Over de brug en terug plaats. Om bij te dragen aan deze kunstroute, organiseert Young Artists Event haar derde editie in het Schuurcafé. De kunstwerken zijn vanaf 3 april al te zien bij ons in het café. 

Om meer te weten te komen over Young Artists Event (YAE) hebben wij Eva, oprichtster van YAE, gevraagd om ons iets meer te vertellen over het event. 

Het Young Artists Event is twee jaar geleden ontstaan vanuit de artistieke potentie die zij zag binnen haar vrien­den­kring, verteld Eva. Door artiesten van diverse achter­gronden en disciplines samen te brengen creëren zij een creatieve omgeving waarin nieuwe connecties gemaakt worden en waardevolle kennis uitge­wis­seld wordt.”

Young Artists Event 2024

Elke editie krijgt een nieuwe groep artiesten de kans om hun werk aan een publiek te tonen. Door omringd te zijn met andere jonge makers creëert het event een toegan­ke­lijke sfeer waarin zij gemakkelijk in gesprek kunnen gaan met genodigden die mogelijk geïn­te­res­seerd zijn in hun werk. Het is belangrijk om jonge artiesten een platform te geven. Eva wilt de jonge artiesten laten zien hoeveel ze waard zijn. Op die manier help je niet alleen jezelf als kunstenaar, maar verhoog je ook de waarde van iedereen om je heen. Als andere kunstenaars gratis werken leveren en jij wilt betaald worden, lijkt het alsof je concur­rentie goedkoper is. Maar als iedereen zich bewust is van hun waarde, zal de basisprijs hoger liggen.”

Wij helpen jonge creatieven hun netwerk uit te breiden, elkaar te inspireren en in contact te komen met potentiële klanten.” legt Eva uit. Naast het helpen van creatieven zijn er ook toekomst­plannen voor het event zelf. Eva verteld dat het plan is om edities in het buitenland te gaan doen. Editie 2 was vorig jaar in Mexico in samen­wer­king met het ministerie van cultuur in Torréon , waar zij zelf ook vandaan komt. De onderwerpen van de Nederlandse artiesten en Mexicaanse artiesten liepen zo met elkaar in lijn. Je hebt niet altijd woorden nodig om dezelfde taal te spreken.”

Een tip van Eva voor het event: kijk goed naar waar je energie van krijgt en waarom je iets aan het doen bent. En wees je bewust van je eigen kracht en waarde!”

In het Schuurcafé

Op 6 en 7 april vindt het Young Artists Event plaats in het Schuurcafé! Ben je na dit leuke en inspi­re­rende interview met Eva enthousiast geworden en kan je niet wachten tot 6 en 7 april? Vanaf 3 april zijn de kunstwerken bij ons in het café al te bewonderen.