Drie medewerkers zitten bij de kassa van de Schuur

20 februari 2024

Waar kijken de Schuurmedewerkers naar uit?

Het is donder­dag­och­tend en we maken een rondje door de Schuur om eens te polsen waar de medewerkers van de Schuur naar uitkijken, wat willen ze echt niet missen?

Rana (medewerker kaart­ver­koop); Ik ga zeker naar de film Poor Things, een lekker gekke expe­ri­men­tele film, mijn lievelings! Berber (barme­de­werker); Sowieso wil ik de film All of Us Strangers zien, daar heb ik veel goede dingen over gehoord. Wat me erin aanspreekt? De queer thematiek en de twee goede acteurs, vooral Andrew Scott.

Miranda (secre­ta­riaat); De nieuwe voor­stel­ling van De Warme Winkel, Myrte Siebinga zoekt een kamer, lijkt me heel goed, ik moet nog snel zijn want het is bijna uitverkocht! Sandra (zakelijk directeur); Ik ben nog aan het nagenieten eigenlijk van A case for the existence of God, een waanzinnig goede voor­stel­ling van Het Nationale Theater die ik hier vorige week zag, voor­uit­kij­kend verheug ik me op HULP van de Veenfabriek (deel drie van het drieluik KLAP) en op véel film, zo wil ik bijvoor­beeld Monster graag zien en ook All of Us Strangers.

Aan de leestafel in de foyer treffen we Marianne (vrijwillig medewerker) en Nika (stagiair marketing), zij willen beiden de film The Zone of Interest zien. De verplet­te­rend film over een commandant van Auschwitz en zijn gezin. Lijkt de film hun niet heel heftig? Marianne; jazeker hoe is het mogelijk dat een gezinsleven zo door kon gaan? Een bezoeker die meeluistert en de film al heeft gezien vult aan dat de film gebaseerd is op waar­ge­beurde feiten. 

Moria (HR) en Marijn (marketing) kijken allebei uit naar het Rotterdamse gezelschap Conny Janssen Danst, Moria omdat ze sowieso veel van dans houdt en Conny Janssen Danst gek genoeg nog nooit gezien heeft. Marijn is daarnaast liefhebber van Artemis, heel grappig en absur­dis­tisch theater zegt ze, ze kijkt dan ook erg uit naar hun voor­stel­ling Diarree is mijn lieve­lings­kleur. Een voor­stel­ling voor kinderen vanaf 8 jaar, maar ook zeer geschikt voor volwassen, aldus Marijn.