3 mensen staan in huis op toneel

Nieuws – 14 september 2023

Opbrengst Geschiedenis van Geweld naar slachtoffers aardbeving Marokko

Toneel­schuur Producties, Theater Oostpool en de Schuur doneren de opbrengst van de voor­stel­lingen van Geschie­denis voor Geweld in Haarlem aan giro 6868 voor de aard­be­vings­slacht­of­fers in Marokko. De voor­stel­ling is 20 tot en met 22 september voor het laatst te zien in de Schuur in Haarlem.

Initia­tief­nemer is Abdel Daoudi, regisseur van de voor­stel­ling:​“De aardbeving in Marokko heeft niet alleen vrienden en familie van mij getroffen, maar ook dorpen en mensen van elkaar afgesneden. Ik voel me machteloos tegenover dit geweld en maak me zorgen om iedereens geliefden. Als steun doneren we de opbrengsten van de drie voor­stel­lingen in de Haarlemse Schuur van Geschie­denis van Geweld aan het Rode Kruis/​giro 6868. Ook het publiek kan ter plekke nog een bijdrage doen via een QR code. Mijn hart gaat uit naar alle slachtoffers.”

Op 8 september is Marokko getroffen door een zware aardbeving. Het aantal slacht­of­fers is volgens de NOS inmiddels opgelopen tot bijna 3000 doden en meer dan 5500 gewonden. Het Rode Kruis opende giro 6868 om geld in te zamelen.

Programma

Geen voorstellingen gevonden met de geselecteerde filters.