Eelco Smits en Malou Gorter genomineerd

31 mei 2023

Eelco Smits en Malou Gorter genomineerd

Toneel­schuur Producties twee keer genomineerd! Eelco Smits is genomineerd voor de Louis d’Or voor zijn rol in Geschie­denis van Geweld in regie van Abdel Daoudi. Malou Gorter is genomineerd voor de Colombina voor haar rol in De Dappere Soldaat in regie van Steef de Jong. De prijzen voor respec­tie­ve­lijk de meest indruk­wek­kende dragende rol en meest indruk­wek­kende bijdragende rol van thea­ter­sei­zoen 2022/2023.

De toneeljury over Eelco Smits: Schaamte, vernedering, angst, maar ook compassie en het begrip voor de dader […] Emoties die in de fysieke vertolking van Smits prachtig dichtbij elkaar komen.

Lees het volledige juryrapport

De toneeljury over Malou Gorter : Door de diepte en de brille in haar spel, bereikt deze voor­stel­ling dwars door alle franje en suiker­zoet­heid de actuele beklemming van de oorlog, waarmee het publiek de zaal verlaat.’

Lees het volledige juryrapport

Geschie­denis van Geweld en De Dappere Soldaat komen terug

Wil je Eelco en Malou zelf zien schitteren? Dan kan dat nog! Beide voor­stel­lingen worden voor een korte periode hernomen. Koop nu je kaarten als je het niet wilt missen.

Geschie­denis van Geweld | De Dappere Soldaat

De prijs­win­naars worden tijdens het Gala van het Nederlands Theater Festival op zondag 17 september 2023 bekend gemaakt.

  • 4 MVH0147 kopiëren
  • 4 MVH0100 kopiëren
  • Soldaat 10 Sanne Peper
  • Soldaat 04 Sanne Peper 2