za 4 januari 2025

Dans – Body Of Art

Yellow Horizon

Yellow Horizon is zintuigelijk ervaringstheater. Fysiek desoriënterend, lijkend op een ritueel, een kans om je zintuigen op scherp te zetten en een nieuwe sensitiviteit, een nieuwe horizon te ontdekken.

Over voorstelling Yellow Horizon

We ervaren de wereld via onze zintuigen. Ogen, oren, mond, neus en handen. Allemaal hebben we een eigen set, allemaal vormen we daarmee een eigen variant van dezelfde wereld. En hoe die wereld bij ons binnenkomt, vormt op zijn beurt onze identiteit. Hoe verhouden we ons tot onze omgeving? En hoe verandert die omgeving ons?

We duiken diep naar binnen. Niet door diep nadenken, maar door de gebruikelijke manier waarop we de wereld begrijpen, interpreteren of toe-eigenen even achter ons te laten. Wat blijft er over als de ratio wegvalt en het lichaam overblijft? Yellow Horizon schudt onze zintuigen op en daarmee ook ons idee van ons zelf. Daar diep van binnen is namelijk nog een heel nieuwe wereld te ontdekken, een nieuwe horizon.

Let op: Een deel van Yellow Horizon speelt zich in absolute donkerte af.

  • Concept, choreografie, regie Annemijn Rijk
  • Scenografie Theun Mosk – Ruimtetijd
  • Performers Sofie Porro, Niels van Heijningen, Noemi Calzavara
  • Muziek Aura Bouw
  • Kostuum ontwerp Annemarije van Harten
  • Techniek Paul Viets, Ugo Petronin
  • Rode lamp schijnt op podium
  • Drie dansers springen voor gele lamp
  • Drie dansers spreiden armen op podium

Over de makers

Voor Yellow Horizon onder­zochten choreograaf en filosoof Annemijn Rijk en scenograaf Theun Mosk de principes van ruimtelijke, zintui­ge­lijke en fysieke deso­ri­ën­tatie. Yellow Horizon is geen standaard voor­stel­ling, maar een ervaring, een ritueel eigenlijk, die je zintuigen doet wankelen. Alles komt recht­streeks bij je binnen. Door te spelen met licht en donker, adem en perspectief is de theaterzaal een uur lang niet de ruimte die ze lijkt. Zo komen je zintuigen op scherp te staan en neem je de wereld anders waar dan je gewend bent. Danseres Noemi Calzavara, mimespeler Niels van Heijningen, en actrice Sofie Porro zijn jouw gidsen bij deze vrije val.

Dansvoorstellingen

Meer voor dansliefhebbers

Dansvoorstellingen

Bekijk al onze aankomende dansvoorstellingen

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Za 4 jan

20:30