do 26 september 2024

Dans – Korzo / Zino Schat

Whispering A Prayer

Een voorstelling waar geluid, beweging, en visuele kunst samenkomen, wat resulteert in een multidimensionale ervaring. Het streeft naar een interactie tussen de verschillende kunstvormen, waarbij de visuele kunst van kunstenaar Daijiro Hama fungeert als een katalysator voor zelfreflectie.

Over de dansvoorstelling Whispering A Prayer

In het verhaal van Whispering a Prayer staat de mens centraal: vier dansers die worstelen in een wereld vol disbalans. In onze dagelijkse realiteit worden mensen geconfronteerd met uitdagingen zoals polarisatie door politieke beslissingen, manipulatie via sociale media, wat vaak leidt tot een verlammende aarzeling om actie te ondernemen. Met Whispering a Prayer doet Zino Schat een poging om de samenleving weer te helen door middel van zijn kunst.

In deze voorstelling fungeren de dansers als individuen onder het symbool van Yottsudomoe, een krachtig en betekenisvol Japans symbool. Yottsudomoe belichaamt niet alleen de cyclische aard van het leven waarin geboorte, dood en wedergeboorte elkaar in een voortdurende dans opvolgen, maar staat ook symbool voor de veerkracht van de mens te midden van de uitdagingen van onze wereld. Het roept op tot het vinden van harmonie, begrip en constructieve oplossingen in een tijd van disbalans.

De keuze van Korzo en NDT 

Sinds 2013 bundelen Korzo en Nederlands Dans Theater (NDT) de krachten om aanstor­mende dansmakers optimaal te begeleiden en een geschikt podium te bieden. Ieder jaar kiezen zij een choreograaf die zij onder­steunen om een nieuwe productie te maken en daarmee op tournee te gaan.

Dansvoorstellingen

Meer voor dansliefhebbers

Dansvoorstellingen

Bekijk al onze dansvoorstellingen

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Do 26 sep

20:30