zo 4 mei 2025

Theater – Podium Mozaïek/ Productiehuis Mozaïek

Verzet!

Een visuele en muzikale voorstelling over verzet van de bekendste verhalenverteller van Nederland: Sahand Sahebdivani.

Over theatervoorstelling Verzet!

Verzet! is het thematische vervolg op Het Verre Woord. Sahand onderzoekt in deze voorstelling vormen van verzet, binnen en buiten zijn eigen Iraanse verhaal. De verhalen worden afgewisseld met spoken word, audio- en visuele archiefmaterialen en spannende livemuziek van jazzdrummer en virtuoos Henning Luther.

  • Tekst en spel Sahand Sahebdivani
  • Regie Titus Tiel Groenestege
  • Muziek Henning Luther
  • Duur 75 minuten
  • Website Podium Mozaiek

Over Sahand Sahebdivani

Sahand Sahebdivani is geboren in Teheran, Iran. In 1983 is hij met zijn familie tijdens de Iran-Irak oorlog gevlucht naar Nederland. Zijn eigen turbulente fami­lie­ge­schie­denis vormt de basis van het grootste deel van zijn werk. Sahand is behalve een charis­ma­tisch verteller ook muzikant.

Over Podium Mozaïek/​Produc­tie­huis Mozaïek 

Produc­tie­huis Mozaïek is de produ­ce­rende tak van Podium Mozaïek waarmee ze herkenbare, urgente en onder­be­lichte verhalen voor het voetlicht brengen.

Meer theater

Theaterprogramma

Meer theater

Benieuwd welke thea­ter­voor­stel­lingen nog meer in de Schuur te zien zijn?

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Zo 4 mei

15:00

Zo 4 mei

21:00