wo 15 januari 2025

Dans – Jelena Kostić

Unease

In haar nieuwste dansvoorstelling Unease verkent choreograaf Jelena Kostić verschillende vormen van menselijk ongemak: fysiek, mentaal en sociaal. Waar kijken we als mensen het liefst van weg? Welke situaties vermijden we het liefst?

Over dansvoorstelling Unease

Unease begint al in de foyer van het theater, wanneer het publiek nog een drankje drinkt en binnen komt lopen. Performers wringen zich in bochten en nemen ongemakkelijke houdingen aan die in schril contrast met die van het publiek. En daarna wordt het publiek binnengeleid in een bijzondere opstelling waarin de dansers het publiek in een meeslepende en intieme choreografie laten zien hoe het omarmen van ongemak juist kan leiden tot verrassende ervaringen, groei, en nieuwe inzichten.

  • Concept & Choreografie Jelena Kostić
  • Dansers Blazej Jasinski, Noëmi Wagner, Tijmen Teunissen, Fleur Roks
  • Scenografie Davy van Gerven
  • Lichtontwerp Bart Verzellenberg
  • Dramaturgie Lou Cope
  • Artistiek advies & repetitor Judit Ruiz Onandi

Over choreograaf Jelena Kostić

Choreograaf Jelena Kostić staat bekend om haar visueel en fysiek krachtige stijl, waarmee ze diep graaft naar de moed en feil­baar­heid van de mens. Met elke beweging die ze creëert, bevraagt ze onze opvattingen over succes, geluk en angst. In Unease laat ze haar bezoekers verplaatsen in de ruimte(s) terwijl ze met haar dansers onder hun huid zal proberen te komen. Een intieme, meeslepende en doordachte ervaring met invloeden van psycho­lo­gi­sche thrillers. 

Dansvoorstellingen

Meer voor dansliefhebbers

Dansvoorstellingen

Bekijk al onze aankomende dansvoorstellingen

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Wo 15 jan

20:30