wo 4 december 2024

Dans – X_YUSUF_BOSS

TOBAN

Welkom bij een voorstelling die dieper graaft dan de oppervlakte, waar dans niet alleen een beweging is, maar een stem van verzet en veerkracht. TOBAN neemt je mee op een reis door de complexe gelaagdheid van ongelijkheid in kansen.

Over dansvoorstelling TOBAN

TOBAN nodigt je uit om deel te nemen aan een intieme verkenning van wat het betekent om niet tot de dominante groep te behoren. Ontdek resonanties die optreden wanneer je geconfronteerd wordt met ongelijkheid en voel de impact ervan op het leven van vandaag en de generaties van morgen.

Deze voorstelling vormt een artistieke zoektocht naar verbondenheid en begrip, geworteld in uitgebreid onderzoek en persoonlijke verhalen. Een getalenteerde cast van zes dansers - drie afkomstig uit Nederland en drie uit Zuid-Afrika - brengt deze verhalen tot leven op het podium.

  • Artistiek directeur en choreograaf Mohamed Yusuf Boss
  • Creatief producent en zakelijk directeur Mark Fischer
  • Dramaturgie Merel Heering
  • Dansers Shara Maaskant, Ser Sebico, Ada Daniele, Thato Qofela, Abel Vilakezi en Kgadi Motsoane
  • Componist Rik van den Heuvel
  • Scenografie Andre Pronk
  • Kostuumontwerp Omar Munie
  • Website X YUSUF BOSS

Het ontstaan van TOBAN

TOBAN begon als een diepgaand onderzoek van de persoon­lijke verhalen van Mohamed, de performers en alle jongeren die deelnamen aan het project HIDDEN. Deze verhalen, verzameld tijdens uitwis­se­lingen tussen Groningen en Katlehong in Zuid-Afrika, vormen de emotionele brandstof voor TOBAN: Door dans willen we het publiek de emotionele lagen van kansen­on­ge­lijk­heid laten ervaren, inzichten delen die moeilijk met woorden over te brengen zijn en een groter bewustzijn creëren voor onze eigen positie en die van anderen,” zegt Mohamed. 

Dansvoorstellingen

meer voor dansliefhebbers

Dansvoorstellingen

Bekijk hier al onze aankomende dansvoorstellingen.

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Wo 4 dec

20:30