vr 25 april 2025

Interdisciplinair – Ivgi&Greben

Small people

Uri Ivgi en Johan Greben, samen met de fantastische groep van acht dansers, brengen een mix van expressieve en visuele dans die doordrenkt is van emoties, zowel tragisch, humoristisch als hoopvol.

Over voorstelling Small People

Het leven komt in volle vaart op ons af. Wat doen we ermee? Springen we erop, duiken we weg of slaan we op de vlucht? Small People verbeeldt de strubbelingen die het leven ons voorschotelt. Het brengt de universele uitdagingen in beeld waarmee we als mens worstelen, terwijl we proberen te ontsnappen aan de knopen die het leven soms legt.

Stel je voor: acht dansers bewegen synchroon, als een grote groep die ons allemaal vertegenwoordigt. Plotseling springt één danser eruit met een energieke solo, als een beest dat losbreekt. De choreografie met solo's, duetten en meer, vertelt een een menselijk verhaal over samenwerking en individuele vrijheid, verlangen en hoop. Het is als een levendig spel met hoe we onszelf als mensen zien, soms serieus, soms met een knipoog.

Over Ivgi&Greben

Uri Ivgi en Johan Greben maken sinds 2003 dans­voor­stel­lingen in binnen- en buitenland. Daar waar ze werkten werd hun kwaliteit onderkend en vielen ze regelmatig in de prijzen. In 2021 hebben zij in Leeuwarden hun eigen gezelschap opgericht. Ivgi&Greben is een eigentijds dans­ge­zel­schap met inter­na­ti­o­nale ervaring en acht dansers uit heel Europa. Onze expressieve en aardse bewe­gings­stijl daagt de grenzen van het menselijk lichaam uit en viert fysieke diversiteit. We brengen de urgentie van maat­schap­pe­lijke thema’s tot leven via dans, met als doel te inspireren en de wereld en ons publiek een spiegel voor te houden. 

Dansvoorstellingen

Meer voor dansliefhebbers

Dansvoorstellingen

Bekijk al onze dansvoorstellingen

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Vr 25 apr

20:30