SIXTH | Schuur

29 september 2022

Theater – LostProject / Frascati Producties

SIXTH

SIXTH vertelt het verhaal van jonge vrouwen en uiterlijke perfectie. Met een soundscape van rap, soul en r&b beats, ontrafelt zich een duister verhaal rond obscure cosmetische ingrepen en opgezwollen lijven in naam der schoonheid. Een moderne tragedie over offline overleven in een online wereld.

Vorig seizoen speelde LostProject, de theatergroep rond Priscilla Vaudelle, de muziektheatervoorstelling BIMS in de Schuur, een lofzang van vier jongeren op de Bijlmer.

In haar nieuwe voorstelling doet Vaudelle een aanklacht tegen het moderne schoonheidsideaal. Online bewerken jonge vrouwen massaal hun selfies met filters. Offline moet ook hun eigen lichaam er nu aan geloven, soms zelfs met fatale afloop. Van borstimplantaten en lipfillers tot aan all inclusive-Brazilian Butt Lift (BBL) groepsreizen naar Turkije. Wie mooi is heeft liefde, succes, geld, zelfvertrouwen en vrienden. Ooit haalden wij ons schoonheidsideaal van de televisie of een tijdschrift. Nu de wereld in onze telefoon zit zetten stijliconen als Kim Kardashian en Nicki Minaj de toon.

  • Concept, regie Priscilla Vaudelle
  • Acteurs, medemakers Roxana Verwey, Giefa Sparkle, Angelika Naingie
  • Compositie Alvin Lewis & Patrick Mijnals (HAYP)
  • Scènefotografie Lowiegraphy
  • Priscilla Vaudelle I Frascati Producties I Lost Project SIXTH Lowiegraphy 5
  • Priscilla Vaudelle I Frascati Producties I Lost Project SIXTH Lowiegraphy 3

Over het gezelschap

De Amsterdamse thea­ter­maker Priscilla Vaudelle initieert met haar eigen gezelschap LostProject projecten, programma’s en voor­stel­lingen. Met snelle montages, muziek, spoken word, rap en dans zet ze de toon voor verhalen die recht uit het hart van de stad komen: krachtige, universele voor­stel­lingen, over actuele thema’s als identiteit, seksu­a­li­teit, sociale druk en opvoeding.

Onder 30

Jonger dan 30? Ga dan voor het vaste lage bedrag van € 11 naar deze voor­stel­ling! Kies bij het afrekenen van de voor­stel­ling de optie Onder 30’ voor het gere­du­ceerde tarief.

Speeldata

Do 29 sep

20:00