1618 januari 2025

Theater – SADETTIN K

Return of the King

Met een mix van humor, authenticiteit en relativering neemt Sadettin je mee op reis, zijn vader achterna. Na vijftig jaar werken en wonen in Nederland stapte hij een paar maanden geleden op het vliegtuig naar Turkije, om daar de rest van zijn leven als koning te leven.

Over theatervoorstelling Return of the King

Na het succes van CITIZEN K en Somedaymyprincewill.com werken meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz en regisseur Casper Vandeputte opnieuw samen. Hun nieuwste voorstelling Return of the King gaat over de remigratie van de gepensioneerde vader van Sadettin. Na vijftig jaar werken en wonen in Nederland stapte hij een paar maanden geleden op het vliegtuig naar Turkije, om daar de rest van zijn leven als koning te leven. Voor Return of the King onderzoekt Sadettin hoe het voor zijn vader is geweest om vijftig jaar te gast te zijn in Nederland, welke veranderingen er waren in al die jaren, en hoe die jaren invloed hebben op Sadettin en zijn eigen kinderen. Met een mix van humor, authenticiteit en relativering neemt Sadettin je mee op reis, zijn vader achterna.

  • Concept en spel Sadettin Kırmızıyüz
  • Tekst en regie Casper Vanderputte
  • Decor Sacha Zwiers
  • Kostuum Lotte Goos
  • Website Sadettin K

Over de schemergeneratie 

De generatie van Sadettins vader is zo lang­za­mer­hand helemaal verdwenen uit de Nederlandse samenleving. Ze keren terug naar het Moederland, waardoor het lijkt alsof ze hier nooit echt zijn geweest. Een sche­mer­ge­ne­ratie, die het einde van een tijdperk inluidt. 

Wat heeft hun aanwe­zig­heid betekend voor ons land? Hoe hebben zij Nederland veranderd en hoe zijn zij door Nederland veranderd? Wat betekent hun vertrek voor Nederland?

Over Sadettin

Sadettin Kırmızıyüz (Zutphen, 1982) is acteur en thea­ter­maker. Sinds 2010 maakt hij als artistiek leider van SADETTIN K voor­stel­lingen met een sterk auto­bi­o­gra­fisch en documentair karakter. Voor­stel­lingen waarin identiteit, politiek en geschie­denis een rol spelen en waarin persoon­lijke en universele thema’s zich met elkaar vermengen. 

Meer theater

Theaterprogramma

Meer theater

Benieuwd welke thea­ter­voor­stel­lingen nog meer in de Schuur te zien zijn?

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Do 16 jan

20:00

Vr 17 jan

20:00

Za 18 jan

20:00