45 april 2025

Theater – Collectief Het Paradijs

Rebirth — Part I. HELL

Door al het kwaad, het leed, de nachtmerries en de destructie te omarmen, hoopt Collectief Het Paradijs in de ontbinding het licht weer te vinden. Een rauwe beeldende filmische voorstelling die je meeneemt in de surrealistische wereld van duiveltjes, vagevuur en epische rampspoed.

Over de voorstelling Rebirth - Part I. HELL

Vergeet Rutger Bregman, vergeet Yuval Noah Harari en vergeet alle andere zelfhulpboeken voor de 21ste eeuw, Collectief Het Paradijs gidst de misantropische mens naar de weg omhoog. Waar de gemiddelde hulpgoeroe met loze beloftes en mooie woorden schiet, bieden wij échte houvast! Een theater-triptiek die je leven voorgoed zal veranderen.

Door al het kwaad, het leed, de nachtmerries en de destructie te omarmen, hoopt Collectief Het Paradijs in de ontbinding het licht weer te vinden. We kijken het vurige beest dat de mens heet in de bek en graven door de aardkorst heen op zoek naar de Hel. We betreden de kern die begint te rotten, schimmelen, stinken en verteren, waarna uit de grauwste maar meest vruchtbare as een nieuw zaadje doet ontspruiten.

  • Spel en concept Ivar Schutte, Vincent van Woerkom en Luuk Weers
  • Zakelijke leiding Christiaan Uytdehaage
  • Productieleiding Floor Öfner
  • Duur 90 - 120 minuten
  • Website Collectief Het Paradijs

De rebirth Triptiek 

In alle nederigheid neemt Collectief Het Paradijs de komende jaren de rol op zich van gids om de dwalende mens houvast te geven. De eenen­twin­tigste-eeuwse mens is volgens het Collectief volledig het spoor bijster over goed en kwaad, over hoe het leven te leven en hoe driften te beant­woorden. De trippende rebirth triptiek leidt u door de Hel (2025), door de Hemel (2026), om met richting voor het leven terug te keren op Aarde (2027).

Over Collectief Het Paradijs

Collectief Het Paradijs maakt filmisch punk theater. Voor­stel­lingen over de mens in een rauwe, absur­dis­ti­sche bewe­gings­taal waarin de banaliteit van ons dagelijks leven over het voetlicht wordt gebracht.

Meer theater

Theaterprogramma

Meer theater

Benieuwd welke thea­ter­voor­stel­lingen nog meer in de Schuur te zien zijn?

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Vr 4 apr

20:30

Za 5 apr

20:30