vr 10 januari 2025

Interdisciplinair – Maxime Dreesen

PEEKABOO

PEEKABOO is een speels visioen waarin de wereld een seksspeeltuin is. Een utopie die via cruising nieuwe manieren van contact verbeeldt om uiteindelijk te verdwalen in een web van experimentele relaties en onverwachte ontmoetingen. Er is geen revolutie, zonder een seksuele revolutie! Uit de slaapkamer, de straat op!

Over voorstelling PEEKABOO

Het fenomeen cruising (het zoeken van vluchtige seksuele contacten in de buitenlucht) is een tijdloos verhaal over de controle van lichamen, ruimte en tijd. Wie mag wat, waar, wanneer? Vragen die de personages ertoe aanzetten om te experimenteren met zichzelf, elkaar en hun omgeving op zoek naar hun persoonlijke idee van plezier.

In deze interdisciplinaire theatervoorstelling experimenteert theatermaker Maxime Dreesen met de relatie tussen de disciplines drag, hypnose, muziek, tekst en dans. Een performance met een ASMR-hypnotiseur als gids door het verhaal, campy musical songs en een trance ambient track als natuurlijk geluidstapijt. Op deze reis ontmoet je tal van entiteiten zoals drag clown Couenne, mating bird Courtney, Oscar The Explorer en ghosts of the past and future. Ze botsen en druipen, zoeken en verstoppen, zingen en lachen in een scenografie, door touche–touche, die even levendig en seksueel is als zijzelf.O

  • Regie en concept Maxime Dreesen
  • Van en met Drag Couenne/Adrien De Biasi, Courtney May Robertson e.a.
  • Tekst Oscar Mathieu Le Bussy
  • Scenografie en licht touche–touche (Théo Demans)
  • Dramaturgie Hannah Brugge
  • Muziek Benne Dousselaere
  • kostuum Dragadina
  • Hypnose Julia Dyck
  • Website Maxime Dreesen

Over Maxime Dreesen

Maxime Dreesen (1996) is thea­ter­re­gis­seur en performer. Diens werk behandelt thema’s zoals seks­po­si­ti­vi­teit, unlearning, gender spectrum en schaamte. Maxime zet diens missie voort om de wereld seksueel meertalig op te voeden en neemt met een humo­ris­ti­sche blik beladen thema’s onder de loep.

Meer theater

Theaterprogramma

Meer theater

Benieuwd welke thea­ter­voor­stel­lingen nog meer in de Schuur te zien zijn?

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Vr 10 jan

20:00