Jeugdvoorstelling Pech | Schuur

21 januari 2024

Jeugdtheater – George & Eran Producties & Theater de Krakeling

Pech8+

Pech is een muzikale magisch-realistische familievoorstelling over een moedig meisje dat het gevecht aangaat met het systeem dat haar leven bepaalt. De voorstelling is mede gebaseerd op filosofische gesprekken die zijn gevoerd met kinderen op basis- en middelbare scholen rondom het thema pech, het lot en armoede. Ook zijn er in de research-fase gesprekken gevoerd met volwassenen en kinderen die de dupe zijn van de toeslagen-affaire.

Over jeugdvoorstelling Pech

Saar leeft in een stad die verscheurd is door een brede rivier. In het ene deel van de stad hebben de mensen veel pech. Zakken vol met echte en voelbare pech worden dagelijks langs de deuren gebracht. Iedereen moet ze in huis nemen, anders blijft het groeien en is er geen houden meer aan. Waar komt al die pech eigenlijk vandaan? Waarom krijgen Saar en haar vader er zoveel van, veel meer dan de mensen aan de andere kant van de rivier? Dat is toch oneerlijk? Saar steekt vastberaden de rivier over om een antwoord te vinden op haar vragen. Maar daar treft ze een heel pech-systeem van makers, planners en verdelers, die geen oog hebben voor haar en haar lotgenoten.

  • Tekst, Regie George Tobal
  • Spel Roos Dickmann, Sia Cyrroes, Nazanin Taheri, Peter van Heeringen en Michiel Blankwaardt
  • Muziek Milan Sekeris
  • Website Stip Producties
Een vrouw staat onder een wolk waar regen uit komt
Bekijk al onze jeugdvoorstellingen

jeugdvoorstellingen

Bekijk al onze jeugdvoorstellingen

We hebben dit seizoen weer een groot aanbod aan jeugd­voor­stel­lingen. Benieuwd wat er allemaal op de planning staat? Bekijk ons hele programma!

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem? 

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Speeldata

Zo 21 jan

15:00