vr 6 december 2024

Muziektheater – NITE

Ocean Breeze

Ocean Breeze is een typische NITE-voorstelling: energiek, muzikaal en hyper actueel. Stel je een vrouw voor. Ze heeft het allemaal: een goede baan, een mooi huis en een liefhebbende zoon. En dan, op een dag, valt ze op flauw op haar werk.

Over theatervoorstelling Ocean Breeze

Na een lange periode van omgaan met vage symptomen moet deze vrouw tot inkeer komen: ze is ziek. Een onverklaarbare ziekte vreet aan haar. Het is geen kanker. Het is geen COVID. Het is geen AIDS. In haar zoektocht naar een geneesmiddel raakt ze steeds meer geïsoleerd. Ze probeert van alles - yoga, dure gezondheidsgoeroes - maar wordt alleen maar zieker.

Ocean Breeze volgt deze vrouw die steeds eenzamer wordt. In een zelf verzonnen tv-show die haar leven begint over te nemen, kan ze alles zijn wat ze wil zijn. Ze wordt in haar eigen fantasie de held onder de zieken. Haar verhaal is tegelijkertijd absurd, empowering en cringe, maar altijd gevoed door het verlangen om gezien te worden en daardoor misschien minder alleen te zijn.

Luister alvast de playlist om in de mood te komen!

Let op: er wordt gebruik gemaakt van een stroboscoop tijdens de voorstelling.

  • Regie Mart van Berckel
  • Tekst Lisanne van Art
  • Cast Sarah Janneh, Bien De Moor, Sanne den Hartogh, Olaf Ait Tami, Nimuë Walraven, Olaf Ait tami, Dirge Seçil Kuran (percussie)
  • Decor- en lichtontwerp Vera Selhorst
  • Kostuums Rosa Schützendorf
  • Compositie Mauro Casarini
  • Dramturgie Friederike Schubert
  • Website NITE

Het NITE ensemble 

Het NITE ensemble (Sarah Janneh, Bien De Moor, Sanne den Hartogh, Nimuë Walraven en Olaf Ait Tami) en percus­si­o­nist (Yung ‑Tuan Ku) belichamen deze oprechte en soms absurde reis: een achtbaanrit die voelt als scrollen door een social media feed. Het is een relevant verhaal over een lichaam dat niet in de norm past, op zoek is naar gemeenschap en vecht om serieus genomen te worden. Ocean Breeze neemt het publiek mee naar het hart van wat het betekent om een (of ander) lichaam te zijn in onze maatschappij. 

Meer theater

Theaterprogramma

Meer theater

Benieuwd welke thea­ter­voor­stel­lingen nog meer in de Schuur te zien zijn?

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Vr 6 dec

20:30