zo 7 juli 2024

Familie Zomer Zondagen

Jeugdtheater – De Grote Haay

Muk2+

Muk is een dalmatiër-pup: je weet wel, zo’n gestippelde. Het liefst zou hij nog véél meer stippen hebben, of wat dacht je van gekleurde stippen? Deze voorstelling speelt in Openluchttheater Caprera.

Over voorleesvoorstelling Muk

Muk beleeft d(r)oldwaze avonturen in zijn eigen prentenboekenserie. Hij stond in de prentenboeken top-10 van de Nationale Voorleesdagen en beleefde zelfs een muzikaal avontuur met het Nederlands Philharmonisch orkest.

In deze interactieve voorleesvoorstelling ontdekken Muk en zijn vriend Vlieg de wereld om zich heen. Met liedjes, poppen en een heleboel stippen.

Op avontuur

Voor en / of na afloop van de voorstelling organiseren we een een leuke, gratis activiteit in het bos. Deze is geïnspireerd op de voorstelling, zoals een workshop of een speurtocht. Laat je verrassen, ga met ons mee op avontuur en doe mee!

  • Regie Mark Haayema
  • Muziek Edith Leerkes
  • Voorlezers Diverse acteurs van De Grote Haay
  • Vormgeving Studio Monnikenwerk
  • Poppen Cynthia Borst
Een animatieposter van een hond wat een boek genaamd Muk heet

Over thea­ter­ge­zel­schap De Grote Haay

De Grote Haay is opgericht door Mark Haayema. Mark is naast artistiek leider van De Grote Haay schrijver, poppen­speler en theatermaker. 

De Grote Haay maakt beeldende verrassende voor­stel­lingen voor de hele familie. Mark maakte onder andere de voor­stel­lingen Oma mag ik mijn pop terug?, Meneertje Meer, 1234 Poppetje van Papier, Johannes de Parkiet en Meester Kikker. Als acteur en regisseur werkte hij bij Rotheater, Tg Winterberg, Percossa, het Residentie Orkest, PHION, Philzuid en Stage Enter­tain­ment. Ook schrijft hij scenario’s voor Woezel&Pip, Pipo de Clown en liedjes voor Kinderen voor Kinderen. 

Met Tg Winterberg wonnen ze driemaal de Zilveren Krekel. In 2019 kreeg zijn prentenboek Johannes de Parkiet een Vlag & Wimpel van de griffeljury en werd het tevens de kerntitel van de Kinder­boe­ken­week. Voor Kinderen voor Kinderen schreef hij meerdere liedjes waaronder: Worden wat je wil en Sorry. Zijn pren­ten­boe­ken­serie Muk staat tijdens de Nationale Voor­lees­dagen in de pren­ten­boeken top 10. Hij won de Gouden Poëziester voor zijn gedicht Rozijntjes. Mark speelde in de TV-series Sesamstraat, Boter­ham­show, Pats­Boem­Kledder, Koekeloere en De Sprook­jes­boom. Mark vertaalde de musical SHREK en schreef het script voor musicals als Meester Kikker en Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel? 

Familie Zomer Zondagen

Familie Zomer Zondagen

Deze zomer presenteert Schuur samen met Caprera een divers jeugd­pro­gramma in Open­lucht­the­ater Caprera in Bloemendaal!

Tickets

Zo 7 jul

11:00
Openluchttheater Caprera Bloemendaal

Zo 7 jul

13:00
Openluchttheater Caprera Bloemendaal