do 23 januari 2025

Dans – BackBone

Mirrors

In de hiphop dansvoorstelling Mirrors dansen de performers met de fysieke lasten van social media. De strijd tussen meedoen met social media en tegelijkertijd het contact met de ander en jezelf kwijtraken.

Over dansvoorstelling Mirrors

Mirrors toont de chaos die de hoeveelheid digitale informatie veroorzaakt, die de mens dagelijks binnenkrijgt. Je moet up-to-date en positief zijn, anders ben je een misgunner. Voor opbouwende kritiek is geen ruimte meer, het is een wereld zonder nuance. Onze online mores nemen we mee naar de niet-digitale wereld. Maar wat gebeurt er als we elkaar weer face-to-face spreken, zien en aanraken? Hoe is het als de afstand die de digitale wereld tussen ons creëert kleiner wordt en we elkaar weer nodig hebben?

  • Artistiek leiding & choreografie Donna Chittick
  • Performers met o.a. Teresa Costa, Will Fraser, Hannah Mahler
  • Lichtontwerp & scenografie Jeffrey Steenbergen
  • Componist DJ Lovesupreme

Donna Chittick over de voor­stel­ling Mirrors

Op een gegeven moment merkte ik hoe onzeker ik werd van social media. Werk ik wel hard genoeg? Loop ik achter op mijn leef­tijds­ge­noten? Zowel s avonds als s ochtends las ik bijna obsessief de comments onder posts. Dit werd een vast ritueel. Niet alleen mentaal, maar ook fysiek begon het zijn tol te eisen. Ik moest eruit stappen, ontvolgen, unpluggen. Door me ervan los te maken kreeg ik weer adem en rust. Ik vond mijn balans weer. Uit deze ervaring ontstond het concept voor Mirrors.” — Donna Chittick

Dansvoorstellingen

Meer voor dansliefhebbers

Dansvoorstellingen

Bekijk al onze aankomende dansvoorstellingen

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Do 23 jan

20:30