Theatervoorstelling Het nut van Edo Dompelmans | Schuur

2225 november 2023

Muziektheater – Orkater

Het nut van Edo Dompelmans

Het nut van Edo Dompelmans is een muzikaal portret van een man die erachter komt dat hij in vrijwel elk opzicht van zijn leven volstrekt inwisselbaar is. Een voorstelling over de vraag in hoeverre wij als mens vervangbaar zijn en de angst voor het antwoord op die vraag.

Over theatervoorstelling Het nut van Edo Dompelmans

Edo Dompelmans werkt in een kringloopwinkel. Tussen de stofzuigers en broodroosters slijt hij zijn dagen redelijk tevreden. Maar dan neemt zijn doorsneebestaan een onverwachte wending. In de afgedankte spullen begint hij patronen te herkennen. Zo komt hij het hartverscheurende lot van de vervangbaren op het spoor.

  • Concept en spel Jasper Stoop of Simme Wouters
  • Tekst Simme Wouters
  • Regie Guy Clemens
  • Muziek Jasper Stoop, Simme Wouters, Chieko Donker Duyvis (cello) en Radek Fedyk (accordeon, trompet en gitaar)
  • Decor en kostuums Lisanne Bovée
  • Lichtontwerp Stefan Dijkman
  • “Het zijn twee getalenteerde theatermakers die, zoals het hoort in de Orkater-traditie, moeiteloos acteren én muziek maken.”

    De Theaterkrant

Over makers Jasper en Simme

Jasper Stoop en Simme Wouters maakten hun debuut­voor­stel­ling De dingen die begraven liggen bij Orkater/​De Nieuwkomers. Deze voor­stel­ling stond eerder ook al in de Schuur. Uitermate fanta­sie­rijk, volstrekt origineel en muzikaal buiten­ge­woon verrassend”, schreef Het Parool. Voor deze opvolger vonden de twee thea­ter­ma­kers, met een gemeen­schap­pe­lijke liefde voor taal, muziek en absur­dis­tisch exis­ten­ti­a­lisme, inspiratie bij grote lied­per­for­mers als Jacques Brel, Stromae en Nina Simone

Meer theater ontdekken

Theater ontdekken

Meer theater ontdekken

Ben jij onder de 30 en wil je vaker theater ontdekken? Speciaal voor iedereen t/​m 29 jaar hebben wij speciale prijzen!

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem?

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Speeldata

Wo 22 nov

20:00
Try Out

Do 23 nov

20:00
Try Out

Vr 24 nov

20:00
Première

Za 25 nov

20:00