wo 3 mei 2023

Meivakantie

Jeugdtheater – Het Filiaal Theatermakers

Het lammetje dat een varken is4+

Een vrolijke voorstelling gebaseerd op drie prentenboeken van Pim Lammers te weten: Het lammetje dat een varken is (in 2018 bekroond met de Zilveren Griffel), De boer en de dierenarts (in 2019 geselecteerd door White Raven) en Kamiel de kameel.

Pims verhalen verrassen jong en oud met zijn originele en grappige kijk op hoe we omgaan met elkaar. Mooie, liefdevolle verhalen over jezelf zijn en hoe belangrijk vriendschap is.

Het Lammetje dat een varken is gaat over een lammetje dat heel graag in de modder rolt en een varkentje blijkt te zijn. In De boer en de dierenarts doen de dieren net alsof ze allerlei gekke ziektes hebben, zodat die leuke dierenarts wel móet langskomen. En in Kamiel de kameel zijn de dieren in rep en roer, omdat er een nieuw dier komt wonen op de boerderij. Die vreemde kameel geeft een feestje voor iedereen.

Deze vrolijke voorstelling is doorspekt met live liedjes, waarbij de twee muzikale spelers zichzelf met verschillende instrumenten begeleiden, zoals een ukelele en zingende zaag.

Sacha Muller is gastmaker van deze voorstelling bij Het Filiaal. Samen met Maurits van den Berg maakt en speelt hij de voorstelling. Beiden speelden een hoofdrol (Blik en Stro) in de Filiaal grote zaal voorstelling Back to Oz. Sacha en Maurits maakten eerder ook succesvolle jeugdvoorstellingen voor Toneelschap Beumer&Drost, waaronder Gasten die in 2007 een Zilveren Krekel won.

  • Concept, spel, muziek Sacha Muller en Maurits van den Berg
  • Compositie Gábor Tarján
  • Vormgeving Hiske de Goeje
  • Kostuum Eleftheria Lavdaki
  • Gebaseerd op de boeken van Pim Lammers
  • Duur 60 minuten

meivakantie

Nog meer activiteiten tijdens de meivakantie!

Deze meivakantie ga je naar de leukste voor­stel­lingen en films in de Schuur. We hebben een programma vol muziek­the­ater, grappige anima­tie­films, een heuse disco en nog veel meer acti­vi­teiten voor kinderen van jong en oud.

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.