2030 december 2024

Theater – Collectief Blauwdruk

GUTMENSCH dinershow

Deze feestdagen zie je de première van GUTMENSCH van het geprezen Collectief Blauwdruk als feestdagenvoorstelling. Bertolt Brechts Goede Mens Van Sezuan wordt vlijmscherp gefileerd en omgeschreven tot een tragikomische theateravond waarin het driegangenmenu én de moraal worden geserveerd.

Over theatervoorstelling GUTMENSCH

In GUTMENSCH volgen we de radicale goede doelen-CEO Shenna, die op haar eigen benefietavond tragisch komt te overlijden. Waar de bedoeling was dat Shenna in de hemel haar eigen laatste oordeel zou ondergaan, begint ze ook in de hemel de Gutmensch uit te hangen. Ze confronteert het hemelpersoneel met de verwaarlozing van hun morele ambities en speelt ze genadeloos tegen elkaar uit. In een nietsontziende, geefgrage ratrace vol grote gebaren en onvoorziene gevolgen, moet uiteindelijk iedereen onder ogen zien hoe complex ‘helpen’ kan zijn. Want hoe kunnen we onze hulpdrang het beste vormgeven? Hoe help je iemand op de juiste manier? En hoe ga je om met de wetenschap dat je niet iedereen kan helpen?

Dinershow

Wees deze feestdagen te gast bij een Brech­ti­aanse bene­fiet­diner over de menselijke neiging om een ander te willen helpen. Gedurende drie aktes, met een voor‑, hoofd- en nagerecht, probeert Blauwdruk te achterhalen wat we aanmoeten met onze hulpdrang in een gepo­la­ri­seerde wereld zonder waarheid. Tijdens een dinnershow-vermomd-als-bene­fiet­diner trakteren we het publiek op een explosieve cocktail van goed doen en het beter weten. Het vege­ta­ri­sche menu wordt weer verzorgd door Keukengeheimen.

Collectief Blauwdruk

Het collectief is door de Volkskrant als een van de meest veel­be­lo­vende thea­ter­ge­zel­schappen uitgeroepen en heeft nog nooit een negatieve recensie ontvangen. Tijn Panis, Romijn Scholten, Emma van Zandvoort, Bram Walter en Anne Oort maken larger-than-life loca­tie­the­ater, doordrongen van vettig barokke thea­tra­li­teit. Op basis van een aangrijpend herkenbare, menselijke eigenschap of neiging gaan ze aan de haal met een literaire bron. Sinds kort is Collectief Blauwdruk officieel stads­ge­zel­schap van Alkmaar. 

Meer theater

Theaterprogramma

Meer theater

Benieuwd welke thea­ter­voor­stel­lingen nog meer in de Schuur te zien zijn?

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Vr 20 dec

18:30

Za 21 dec

18:30

Zo 22 dec

18:30

Di 24 dec

18:30

Wo 25 dec

12:30

Do 26 dec

12:30

Do 26 dec

18:30

Za 28 dec

18:30

Zo 29 dec

12:30

Zo 29 dec

18:30

Ma 30 dec

18:30