wo 21 februari 2024

Theater – Het Zuidelijk Toneel / Stichting Nieuwe Helden

En ze leefden nog lang en gelukkig

Sprookjes bestaan niet. Of toch wel? In deze pakkende theaterervaring wordt het eerlijke verhaal verteld in de vorm van een verwonderende sage. Stichting Nieuwe Helden en Het Zuidelijk Toneel zoomen in op de hedendaagse problematiek rondom inkomensongelijkheid en zetten je ongetwijfeld aan het denken.

Over de theatervoorstelling En ze leefden nog lang en gelukkig

Nederland is een rijk land en toch is er veel armoede en ongelijkheid. We praten erover, maar er verandert niets. Wat als we eens echt naar kinderen zouden luisteren? Hoe zouden zij het probleem aanpakken? Op het podium staat een geweldig decor en een elfjarig kind dat ons meeneemt in een sprookje van deze tijd. Luister, laat je verrassen, verwonder je, verbaas je, en geloof voor even dat sprookjes bestaan.

  • Van Bas van Rijnsoever
  • Dramaturgie Lucas De Man, Piet Menu
  • Film Tim van den Heuvel
  • Creatief Producent Valene Lontanga
  • Scenografie Gijs Leijdekkers
  • Website Het Zuidelijk Toneel
  • Portretten van twee engelen
  • Portretfoto van een engel

Over armoe­de­pro­ble­ma­tiek in Nederland

Zo’n 6 à 8 % van de Nederlandse bevolking leeft binnen een gezin dat maandelijks moet rondkomen van een bedrag dat onder de lage-inko­mens­grens ligt en loopt zo risico op armoede. Schrijnend, zeker nu inflatie en stijgende ener­gie­kosten het probleem op scherp zetten. Experts zijn het erover eens dat we onge­lijk­heid kunnen wegwerken met een stikstof-achtige maatregel. Waarom doen we dat dan niet? Nieuwe Helden verzamelde getui­ge­nissen van kinderen over onge­lijk­heid en hoe zij het anders zouden doen. Samen met Het Zuidelijk Toneel werken ze dat uit tot een pakkende thea­ter­er­va­ring: En ze leefden nog lang en gelukkig’.

Bekijk ons gehele theaterprogramma

theaterprogramma

Bekijk ons gehele theaterprogramma

Benieuwd geworden welke prachtige voor­stel­lingen er nog meer voor de deur staan? Bekijk ons hele thea­ter­pro­gramma hier!

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem? 

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Speeldata

Wo 21 feb

20:00