do 4 mei 2023

4 en 5 mei

Theater – Theaterbroedplaats STEK

Een lepeltje vrijheid

Vrijheid? Ja, vrijheid! Kun je vrijheid proeven? En hoe smaakt dat dan? Is het zout, zoet of bevat het een aangenaam zuurtje? Smaakt vrijheid lekkerder als je met héél veel mensen aan tafel zit?

Een groep jonge spelers verdiept zich samen met de theatermakers van theaterbroedplaats STEK in de waarde van vrijheid, één van de belangrijkste levensbehoeftes van de mens. Aan de hand van verhalen uit Haarlem ten tijde van de Tweede Wereldoorlog nemen ze je mee op een theatrale vertelling. Een uitnodiging om samen met ons de oorlog te herdenken en de vrijheid te vieren onder het genot van een kom soep.

Theater na de dam

Sinds 2012 presenteert Theater Na de Dam jongerenvoorstellingen in haar programmering. Ook dit jaar worden er verspreid over het land 33 voorstellingen gemaakt én gespeeld door jongeren, begeleid door professionele makers. Met de unieke kracht van theater, wil Theater Na de Dam de onbekende en onvertelde verhalen van de Tweede Wereldoorlog herdenken, overbrengen en tastbaar maken. Het thema waarmee de makers en jongeren dit jaar aan de slag gaan, is vrijheid.

Theaterbroedplaats STEK is een huis voor jongeren van 14 tot 25 jaar. Hier kunnen zij op zoek gaan wat theater en kunst zijn door te onderzoeken, experimenteren en vorm te geven aan eigen ideeën. STEK is opgericht door theatermakers Anna Boelens, Laura Liefting, Merijn van Beusekom en Liselotte Zwart. Ze wonen alle vier in Haarlem en hebben een groot hart voor theater en kunst. Ze misten in de stad een plek waar jonge mensen zelf theater kunnen maken, dus staken zij hun tak vol ideeën in de grond en zijn vastbesloten om STEK tot grootse bloei te laten komen.

  • Spelers Juno van Heemstra, Emin Yalcin, Ayad Murad, Kai Eli Rol, Didier Walbeek, Luna van der Kolk, Antoine van Dongen, Benjamin Enes Cetinkaya, Alma von Benda Beckmann, Mirte Corjanus, Felix Meens
  • Concept en regie Theaterbroedplaats STEK
  • Met dank aan Museum Corrie ten Boomhuis | Dientje Wiersma & Frits Nieuwstraten
  • Duur 120 minuten
De Schuur: ooit de Synagoge

Meer op 4 mei: lezing tijdens 'Open Joodse Huizen'

De Schuur: ooit de Synagoge

De Schuur: ooit de Synagoge. Alexander de Bruin, historicus verbonden aan het Noord-Hollands Archief, vertelt 4 mei om 14.00 uur in de Schuur over de geschie­denis en het voor­oor­logse Joodse leven in en om deze Synagoge van Haarlem voor en in de oorlog. De lezing is gratis te bezoeken.

We Are Public Leden van We Are Public kunnen gratis naar deze voor­stel­ling. Graag telefonisch reserveren via 023 – 5173900.

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.