2526 oktober 2024

Theater

Desirée

Desirée gaat over een achtergestelde jonge zwarte vrouw die vastzit in een web van misbruik, uitsluiting en institutioneel racisme. Terwijl ze worstelt met haar demonen en haar mentale gesteldheid zakt ze langzaam weg in een droomwereld tussen realiteit, waanzin en hoop.

Over de theatervoorstelling Desirée

De theatervoorstelling, een solo gespeeld door Ritzah Statia, is geïnspireerd door een verhaal dat in 1980 in de krant in de New York Times verscheen over een jonge moeder die haar baby vermoordde, omdat ze ervan overtuigd was dat de baby door de duivel bezeten werd. Het artikel werd het uitgangspunt voor een gevoelige theatermonoloog, geschreven door Norman de Palm en Felix de Rooy eveneens in 1980, genaamd Desirée.

Het aangrijpende verhaal van Desirée heeft anno nu niets aan urgentie en zeggingskracht ingeboet. De cijfers liegen er niet om. Veel jonge mensen kampen steeds meer met mentale problemen, depressies, stoornissen, schaamte, armoede en taboes.

  • Script Felix de Rooy, Norman de Palm, Maarten van Hinte
  • Regie Marjorie Boston
  • Spel Ritzah Statia
  • Dramaturgie Maarten van Hinte
  • Website RIGHTABOUTNOW INC.

Over Ritzah Statia

Ritzah Statia is een fysiek thea­ter­maker, urban danser, mimer en spoken word performer. Vanuit urban bronnen heeft ze haar maker­sig­na­tuur ontwikkeld. Deze bronnen zijn voor­na­me­lijk de afro-Caribische cultuur en de hiphop­cul­tuur, haar Antil­li­aanse achtergrond en de zwarte vrouw.

Over produc­tie­huis RIGHTABOUTNOW INC.

RIGHTABOUTNOW INC. is een inter­dis­ci­pli­nair hiphop en urban produc­tie­huis en stedelijk centrum voor podi­um­kun­sten. RAN INC., opgericht door Marjorie Boston en Maarten van Hinte.

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Vr 25 okt

20:00

Za 26 okt

20:00