1213 januari 2024

Interdisciplinair – RIGHTABOUTNOW INC.

Desirée

Deze voorstelling is helaas afgelast. Desirée vertelt het ontroerende verhaal van een gemarginaliseerde jonge zwarte vrouw die vastzit in een cirkel van misbruik, uitsluiting en institutioneel racisme. Terwijl ze worstelt met haar demonen en haar mentale gesteldheid, zakt ze langzaam weg in een droomwereld tussen realiteit, waanzin en hoop.

Over voorstelling Desirée

De voorstelling is gebaseerd op een verhaal uit 1980. De New York Times schreef over een jonge moeder die haar baby vermoordde, omdat ze ervan overtuigd was dat het kind door de duivel bezeten was. Het artikel inspireerde, eveneens in 1980, Norman de Palm en Felix de Rooy tot de gevoelige theatermonoloog Desirée, die hun internationale doorbraak betekende. Het onthutsende verhaal, dat anno nu niets aan zeggingskracht ingeboet heeft, wordt gespeeld door Ritzah Statia, winnares Best of Fringe 2021.

  • Regie Marjorie Boston
  • Script Felix de Rooy, Norman de Palm, Maarten van Hinte
  • Spel Ritzah Statia
  • Dramaturgie Maarten van Hinte
  • Website RIGHTABOUTNOW INC.
Een vrouw houdt haar zwangere buik vast
Bekijk ons gehele theaterprogramma

theaterprogramma

Bekijk ons gehele theaterprogramma

Benieuwd geworden welke prachtige voor­stel­lingen er nog meer voor de deur staan? Bekijk ons hele thea­ter­pro­gramma hier!

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem? 

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.