wo 8 november 2023

Dans – Korzo

DansClick #25

Al een kwart eeuw presenteert DansClick de meest spannende namen in de danswereld. Het wordt een mooie avond, met voorstellingen van Jordy Dik, BNG Bank Dansprijswinnaar 2023 en Zino Schat.

Over dansvoorstelling Dansclick 25

Sinds 2013 krijgen de winnaars van de BNG Bank Dansprijs een DansClick tour. De winnaar van de BNG Bank Dansprijs 2023 is choreograaf Jordy Dik met zijn stuk Jij en ik en alle anderen. Naast Jordy presenteert Korzo ook tijdens Dansclick #25 ook een van hun huischoreografen Zino Schat met zijn werk Eroica.

Over Jordy Dik en Jij en ik en alle anderen

JIJ EN IK EN ALLE ANDEREN gaat over twee mensen die samen de wereld willen ontdekken. De wereld om hen heen blijft alsmaar draaien. In hoeverre kunnen jij en ik de wereld bepalen? Zonder dat we teveel bezig zijn met alle anderen om ons heen? Het duet tussen dansers Margriet Jacobs en Andrea Beugger laat zien dat mensen altijd zullen verschillen, net zoals zij altijd zullen overeenkomen. Soms verwarrend, maar meestal geïnteresseerd en liefhebbend. En wat we het meeste liefhebben zijn juist de dingen die door ons heen stromen. In de wereld, in jou en in mij.

Jordy Dik is met zijn stuk Jij en ik en alle anderen de winnaar van de BNG Bank Dansprijs. Deze prijs wordt sinds 2014 jaarlijks aan een veelbelovend en talentvol choreograaf uitgereikt met als doel jong Nederlands talent te stimuleren en een stap vooruit te helpen in hun carrière.

Over Eroica van Zino Schat

In Eroica bevraagt Zino Schat het concept van vriendschap en de noodzaak aan originaliteit. Twee dansers groeien samen als twee vrienden, totdat hun drang naar meer individualiteit hun vriendschap onder druk zet. Een pandemie en een lockdown maakt deze periode van persoonlijke ontwikkeling een hobbelig pad. Juist in deze tijd ondervindt het duo de noodzaak aan en het belang van kameraadschap.

  • Choreografie Zino Schat
  • Lichtontwerp Sanne Rosbag
  • Geluid Simone Giacomini
  • Jordy dik 4
  • Jordy dik 3
  • Jordy dik 2
  • 109 Zino Schat Korzo161121 Web
  • 261 Zino Schat Korzo161121 Web
  • 009 Zino Schat Korzo161121 Web
Bekijk al onze dansvoorstellingen

Beweging in de Schuur

Bekijk al onze dansvoorstellingen

Benieuwd naar al onze dansvoorstellingen?

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem? 

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer.Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.