2930 januari 2025

Dans – Club Guy & Roni

Common Ground

Common Ground tourde reeds in een aantal Nederlandse theaters in 2021 en 2023, maar het stuk wordt nu opnieuw gemaakt door Anouk van Dijk voor het Skanes Dansteater uit Malmö. En deze versie laat Anouk ook weer graag in Nederland zien.

Over dansvoorstelling Common Ground

Twee sterke dansers bewegen zich in Common Ground alsof het een choreografisch schaakspel betreft, één waar diepgewortelde regels door onverwachte bewegingen omver worden geworpen. Het is een reis binnen de veelzijdige relaties die we opbouwen met zowel de wereld om ons heen, als die met elkaar, en waarvoor we een gemeenschappelijke basis zoeken.

Common Ground is een poëtische studie over gelijkenis, gelijkheid, territoriumafbakening en verschuivende krachten. De spanning tussen elkaar steunen en de restricties van wederzijds afhankelijkheid wordt tot het uiterste getest. Dit adembenemende duet vertolkt door twee Australische dansgrootheden, kan worden gezien als een utopisch ideaal van saamhorigheid. Een relatie beklonken in wederkerigheid, met alle consequenties van dien.

 • Concept en Choreografie Anouk van Dijk
 • Gecreëerd voor en met Tara Jade Samaya & Richard Cilli
 • Cast tournee 2025 NNB
 • Compositie & geluidsontwerp Jethro Woodward
 • Muziek Jean Baptiste Lully, Johann Sebastian Bach
 • Decor & Kostuums Marg Horwell
 • Lichtontwerp Paul Jackson
 • Dramaturgisch advies Jerry Remkes
 • Duur 62 minuten
 • “Anouk van Dijk maakte een dansvoorstelling met diepere lagen over wit versus zwart, verheven hofballet versus democratisch straatrepertoire en goddelijke verleiding versus neerbuigende zweepslagen”

  Volkskrant
 • “Een prachtig en hecht opgebouwde verhandeling over gelijkenis en (on)gelijkheid, een voortdurend samen- en krachtenspel rond saamhorigheid en scheuring”

  NRC

Over choreograaf Anouk van Dijk

De Nederlandse choreografe Anouk van Dijk werd in 2012 aangesteld tot artistiek directeur van het gere­nom­meerde Austra­li­sche dans­ge­zel­schap Chunky Move. Daarvoor leidde ze van 1999 – 2012 haar eigen gezelschap anou­kvan­dijk dc, en toerde daarmee uitvoerig door Nederland en inter­na­ti­o­naal. Bij haar vertrek uit Nederland in 2012 werd Anouk van Dijk bekroond met de Gouden Zwaan, voor haar artistieke en academische bijdrage aan de dans in Nederland.

Dansvoorstellingen

Meer voor dansliefhebbers

Dansvoorstellingen

Bekijk al onze aankomende dansvoorstellingen

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Wo 29 jan

20:30

Do 30 jan

20:30