zo 21 juli 2024

Familie Zomer Zondagen

Jeugdtheater – Coupdeboule i.s.m. Het Filiaal theatermakers

BROKKEJOK4+

Leugens maken brokken. Dat wordt gezegd. Fantaseren is ook een beetje liegen, je verzint allerlei dingen die niet écht zijn, niet 'waar' zijn, niet bestaan. Fantaseren mag altijd. Maar wanneer ben je dan een jokkebrok? Deze voorstelling speelt in Openluchttheater Caprera.

Oven jeugdtheater BROKKEJOK

In een simpele en vindingrijke vormgeving ontvouwen en ontpoppen zich steeds meer vormen en kleuren. Met het decor wordt ook de muziek steeds gekker, wilder en daarmee vrolijker, tot het speellokaal een andere wereld wordt. Een wereld vol brokken fantasie, in alle soorten en maten. 


Op avontuur

Voor en / of na afloop van elke voorstelling organiseren we een een leuke, gratis activiteit in het bos. Fantaseren kun je overal. En dus ook in het bos. Tijdens de theatrale workshop na de voorstelling BROKKEJOK fantaseer je van alles wat er niet is maar er wel zou kunnen zijn.

 • Concept en spel Eileen Graham, Katelijne Beukema
 • Compositie Delara Navaey (i.s.m. conservatorium Den Haag)
 • Decor en kostuums Calle de Hoog
 • Eindregie Elias De Bruyne
 • Artistieke begeleiding Monique Corvers
 • Een vrouw in een bouwvakkersoutfit
 • Een vrouw met een kleine groene driehoek op haar neus
 • Een vrouw met een levensgrote theezak en een vrouw met een paarse tutu
 • Iemand in een politiekostuum
 • Een vrouw in een blauwe jurk en een vrouw met een glas thee vast
 • “Brokkejok is een intiem theateravontuur dat tussen het begin en het einde, of tussen het einde en het begin, of tussen twee eindes of twee beginnen, voortdurend blijft verrassen.”

  Theaterkrant

Over thea­ter­ge­zel­schap coupdeboule

Coupdeboule bestaat uit thea­ter­ma­kers Eileen Graham en Katelijne Beukema. Vanuit fantasie zoekt coupdeboule naar antwoorden op moeilijke kwesties zoals in dit geval wat echt is en wat niet. Ze maken speels-filo­so­fi­sche voor­stel­lingen met als doel de fantasie van het publiek, ongeacht leeftijd, actief te prikkelen. Het werk van coupdeboule is kleurrijk en fysiek. 

Over thea­ter­ge­zel­schap Filiaal theatermakers

Het Filiaal thea­ter­ma­kers is het Utrechts jeugd­the­a­ter­ge­zel­schap. Ons gezelschap geeft ruimte aan verbeelding, zodat je meer ziet dan alleen je eigen werke­lijk­heid. We laten niet alleen zien wàt we maken, maar ook hoe we het maken. Die trans­pa­rantie prikkelt de verbeel­dings­kracht. Dat doen we inter­dis­ci­pli­nair met spel, (live)muziek en zang, poppen, objecten en (live video) beeld. Het Filiaal Thea­ter­ma­kers reist nationaal en inter­na­ti­o­naal, van Groningen tot Goes en van Sydney tot Shanghai. Rond elke productie worden kunst­pro­jecten voor leerlingen ontwikkeld. Niet alleen ter voor­be­rei­ding op een thea­ter­er­va­ring, maar ook om ze op een andere manier naar de wereld te laten kijken. 

Familie Zomer Zondagen

Familie Zomer Zondagen

Deze zomer presenteert Schuur samen met Caprera een divers jeugd­pro­gramma in Open­lucht­the­ater Caprera in Bloemendaal!

Tickets

Zo 21 jul

11:00
Openluchttheater Caprera Bloemendaal

Zo 21 jul

13:00
Openluchttheater Caprera Bloemendaal