2122 maart 2025

Theater – Kompagnie Kistemaker

BRAM

Kunst tegen elke prijs? Het ongelooflijke leven van Brammetje Cox, in een excentrieke kunstenaarskolonie in een Brabants rijtjeshuis. BRAM: de moeder, de mythe, de tapes.

Over theatervoorstelling BRAM

Oerol-hit komt naar de zaal! In BRAM gaan Karlijn Kistemaker en Daniel Cornelissen op ontdekkingstocht door Daniels familiegeschiedenis. Was zijn oma Brammetje Cox een vooruitstrevende feminist? Een compromisloze kunstenaar? Een harteloze moeder? En wie is eigenlijk Daniels verdwenen opa? – Verheug je op een Brabants familieverhaal met mythische proporties. En cassettebandjes. Veel cassettebandjes.

 • Spel, concept en tekst Daniel Cornelissen & Karlijn Kistemaker
 • Foley artist Chris Koopman
 • scenografie en kostuums Calle de Hoog
 • Dramaturgie Hilde van Beek
 • Eindregie Eva Meijering
 • Website Compagnie Kistemaker
 • “Een boeiend portret”

  NRC
 • “Cornelissen is een technisch zeer sterke speler die sensitief en ingeleefd spel plaatst tegenover de aardse, droogkomische podiumpresentatie van Kistemaker”

  Theaterkrant - keuze van de criticus

Over Compagnie Kistemaker 

Kompagnie Kistemaker uit Arnhem maakt muzikaal en magisch theater. Multi­dis­ci­pli­nair, documentair, te zien op locatie en in zalen. Met persoon­lijke verhalen en grondig voor­on­der­zoek reflecteren we op de wereld van nu. Wanneer en hoe valt niet te zeggen, maar altijd vallen fictie en realiteit wonderlijk samen. Ons werk is speels en openhartig. Theater produceren is onze core business, als het materiaal erom vraagt komt er soms een EP of podcast uit voort.

Meer theater

Theaterprogramma

Meer theater

Benieuwd welke thea­ter­voor­stel­lingen nog meer in de Schuur te zien zijn?

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Vr 21 mrt

20:00

Za 22 mrt

20:00