di 10 december 2024

Natuur

Theater – Bureau Vergezicht in coproductie met Theater Rotterdam

Beste Mensen

In Beste Mensen komen de meest opvallende klimaatspeeches van de afgelopen vijftig jaar voorbij. De voorstelling toont daarmee niet alleen historische speeches, maar laat ook de geschiedenis van de klimaatbeweging zien.

Over theatervoorstelling Beste Mensen

Klimaatspeeches worden al bijna een halve eeuw op allerlei conferenties en podia uitgesproken: van wereldleiders tot wetenschappers en activisten. Allemaal anders van toon, maar wat ze verbindt is een gevoel van urgentie en oproep tot verandering.

In Beste Mensen komen de meest opvallende klimaatspeeches van de afgelopen vijftig jaar voorbij. De voorstelling toont daarmee niet alleen historische speeches, maar laat ook de geschiedenis van de klimaatbeweging zien. Die werd ooit gekenmerkt door optimisme. Nu, vijftig jaar later, door wanhoop. De vraag die nu op tafel ligt: wat komt er na die wanhoop? Kan het keerpunt in de som der speeches liggen?

  • Idee en tekst Anoek Nuyens
  • Regie Erik Whien
  • Spel Hannah Hoekstra
  • Dramaturgie Goya van den Berg
  • Tekstbijdrage Rebekka de Wit
  • Scenografie Marloer en Wikke
  • Kostuum Rebekka Wörmann
  • Website Bureau Vergezicht

Over Bureau Vergezicht 

Bureau Vergezicht is het nieuwe thea­ter­ge­zel­schap van artistiek leider Anoek Nuyens en makers Erik Whien en Rebekka de Wit. Bureau Vergezicht maakt onder­zoe­kende en meeslepende verhalen over macht, klimaat en gedeelde verant­woor­de­lijk­heid. Het gezelschap onderzoekt de rol die kunstenaars kunnen spelen in een wereld waar de klimaat­crisis aan de hand is en zet burgers, multi­na­ti­o­nals en politiek aan tot denken. 

Meer theater

Theaterprogramma

Meer theater

Benieuwd welke thea­ter­voor­stel­lingen nog meer in de Schuur te zien zijn?

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Di 10 dec

20:30